5 stvari koje kuma nikada ne bi trebala uraditi na dan vjenčanja

0

Kumstvo je čast koja se ne odbija, ali sada je teret na vama da, kada dođe taj veliki dan, “zadatak” obavite najbolje što možete, bez obzira na male (ili velike) “neravnine” koje se mogu pojaviti na putu. Kada se sastanete sa svim prijateljicama tokom tog radosnog dana, lako je zaboraviti razlog zbog kojeg ste tu, a to nije samo da budete jedna od počasnih gošći na vjenčanju. E pa, drage kume, izbjegavajte sledećih pet stvari.

  • Nemojte kasniti. Ako treba, ustanite i dva sata ranije. Frizura, šminka, oblačenje – sve zahtijeva vrijeme, a vi svakako tebate biti među prvima kod vaše kume. Kako ona ne bi doživjela mali nervni slom, potrudite se da ne kasnite.
  • Budite vašoj kumi pri ruci. Vi ste tu da joj pomognete i zapamtite da je to njen dan. Budite joj uvijek u “vidnom polju”, jer nikad ne znate šta može poći po zlu. Vi ste osoba na koju se ona može osloniti.
  • Nemojte previše piti. Znate kako to ide na našim svadbama – alkohol se počinje konzumirati već od ranih sati. Ipak, vi biste trebali da se “čuvate” što je duže moguće. Na kraju, ne želite se dovesti u situaciju da zapetljavate jezikom, zar ne?
  • Nemojte se žaliti. “Prevruće je; Cipele me ubijaju; Haljina me steže” – zaboravite na takve izraze. Imajte u vidu da je vašoj dragoj kumi sigurno teže – vjenčanica koju je obukla nije udobna (nakon cijelog dana, sigurno nije!); i njoj cipele vjerovatno zadaju blagu glavobolju, a o vremenskim (ne)prilikama da i ne govorimo.
  • Nemojte bježati od kontroveznih situacija. Vjerovatno će se desiti da članovi porodice ili prijateljice vaše kume popiju koju više, a onda se često zna desiti i kakva kontroverzna situacija. Možda ćete se morati ponašati kao dežurni sudija, ali to je sasvim u redu – uradite to zbog vaše kume.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info