4 najčešća problema kože lica (i 4 najbolja rješenja)

0

Prvi znaci starenja kože pojavljuju se već nakon dvadeset i pete godine života. Samim tim, proces obnavljanja kože se usporava, a njena struktura slabi. Saznajte koji su to najčešći problemi koji se javljaju na koži lica i kako da ih ublažite.

 

“Bore smijalice“

 Najbolji način da spriječite, ali i “ispeglate” ove bore je krema za oči koja u sebi sadrži moćni retinol ili retinoid (to ne mora biti specijalna krema već bilo koja hidratantna koja sadrži pomenute sastojke). Ukoliko ovo ne pomaže, a ipak želite da eliminišete pomenute bore, jer znatno utiču na vaš izgled, jedno od rješenja je tretman botoksom. Ipak, imajte na umu da je ovaj tretman potrebno raditi do tri puta godišnje.

 

Tamni kolutovi ispod očiju

 Izaberite kremu koja u sebi sadrži sredstva za posvjetljivanje, ali i anti-aging sastojke poput vitamina C. Ako vam je koža ispod očiju veoma tanka, moguće je da su tamni kolutovi u stvari mišići koji se jednostavno naziru kroz nju. Povećajte proizvodnju kolagena tako što ćete koristiti kremu protiv bora.

 

Milije

 Milije su sitne bijele bubuljice “zarobljene“ ispod površinskog dijela kože. Najčešće nastaju usljed korištenja grubih krema za lice koje začepljuju pore. Riješite ih se, ali i spriječite njihovo nastajanje  tako što ćete koristiti manje masne kreme poput onih sa hijaluronskom kiselinom.

 

Crvenilo na koži lica

 Riješite se crvenila na licu uz pomoć losiona koji u sebi sadrži koloidne zobene pahuljice odgovorne za zadržavanje vlažnosti kože. Ako to ne pomogne, zatražite pomoć doktora koji će vam vjerovatno prepisati kremu sa hidrokortizonom (kortikosteroid brzog i kratkog djelovanja). Ukoliko se crvenilo ne povuče, posjetite dermatologa – moguće je da imate alergiju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info