Alarmantno: Simptomi koji upozoravaju da je vaš organizam preopterećen toksinima

0

Mnogobrojni životni uslovi utiču na svakodnevno nakupljanje toksina u vašem organizmu. Životna sredina, ishrana, kao i vazduh mogu uticati na njihovo nagomilavanje i preopterećivanje organizma, a zbog neredovne fizičke aktivnosti oni se u vašem tijelu mogu zadržati veoma dugo i uticati na stvaranje različitih zdravstvenih problema.

Ukoliko primijetite neke od sljedećih znakova, bilo bi mudro da se počnete hraniti zdravije i da što češće upražnjavate fizičku aktivnost (pola sata aerobnih vježbi pet do šest puta sedmično biće sasvim dovoljno).

Fiziološke potrebe


Što češće idete u toalet to više toksina ima u vašem organizmu! Međutim, nemojte da vas to plaši, jer na taj način dolazi do njihovog izbacivanja iz organizma. Ukoliko ne dođe do njihovog izbacivanja oni se mogu “vratiti” i dospjeti u krvotok usljed čega mogu izazvati mnogobrojne zdravstvene probleme.

Osobe koje pate od konstipacije najbolje bi bilo da “aktiviraju” pražnjenje crijeva bar jednom dnevno i to unošenjem većih količina vode ili raznih čajeva koji poboljšavaju probavu.

Loš zadah


Loš zadah najčešće nastaje usljed djelovanja bakterija u ustima, ali on može nastati i zbog nepravilnog rada crijeva i jetre odnosno njihovim “podbacivanjem” u eliminisanju toksina iz organizma na adekvatan način.

U ovakvim slučajevima, najbolje je da koristite “čistač” za jezik (možete ga naći u svim bolje opremljenim apotekama), a bilo bi mudro i da češće konzumirate korijander, peršun i zeleni čaj kako biste očistili jetru. Ovdje pogledajte i 10 najboljih namirnica za čišćenje jetre.

Osjetljivost na mirise


Usljed preopterećenosti organizma toksinima možete postati osjetljivi na mirise (najčešće na higijenske proizvode koji sadrže parfem) i duvanski dim.

Problemi jetre sa eliminisanjem toksina mogu uticati na preosjetljivost i izoštreost čula mirisa i okusa, a to može rezultovati nastankom mučnine i glavobolja.

Konstantni problemi sa eliminisanjem suvišnih kilograma


Hormonska neravnoteža, neujednačena i nezdrava ishrana kao i preopterećenost organizma toksinima mogu uticati na konstantne probleme sa eliminisanjem suvišnih kilograma odnosno veoma teško eliminisanje istih.

Najčešći toksini usljed kojih eliminisanje suvišnih kilograma postaje veoma naporno i gotovo neizvodivo su dioksin i polihlorovani bifenil (PCB), jer se oni vežu sa masnim ćelijama u organizmu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info