Tri tajne čišćenja žena koje uvijek imaju besprijekorno čistu kuću

0

Sigurno i vi imate prijateljicu čiji dom uvijek izgleda besprijekorno čisto i uredno. Bez obzira da li ste pozvani na večeru ili ste nenajavljeni zakucali na vrata, njen dom uvijek savršeno izgleda. Sigurno se pitate šta to ona zna, a vi ne znate? Donosimo tri stvari koje žene sa besprijekorno čistim domom svakodnevno rade.

Sve što možete očistiti danas ne ostavljajte za sutra


Šta zvuči bolje? Čišćenje radne površine nakon svakog kuhanja, ili vikend koji, umjesto za odmor, koristite za uklanjanje masnih naslaga nastalih zbog neredovnog čišćenja? Iako vam se nekada čini kao dobra ideja da suđe od večere ostavite za sutra, vjerujte, veoma brzo par tanjira pređe u čitavu hrpu. A da ne pričamo o neugodnom mirisu koji se tada širi vašom kuhinjom.

Ali, radeći male stvari tokom dana ili sedmice, sklanjanje stvari na njihovo mjesto nakon što ste završili sa njima ili svakodnevno čišćenje će vam oduzeti mnogo manje vremena te će dom uvijek biti besprijekorno čist. Naravno, samim tim, uvijek ćete imati vremena da ugostite svoje prijatelje i da zajedno uživate u ugodnoj atmosferi vašeg doma.

Više stvari – više čišćenja


Logično je da što više stvari imate u vašem domu, više ćete vremena provesti u čišćenju i spremanju. Sitnice koje se nalaze na raznim policama i kuhinjskim elementima, skupljaju mnogo prašine i masnoće. Takođe, mnogo više vremena ćete potrošiti pomijerajući svaki predmet kako biste sve detaljno očistili. Previše namještaja znači mnogo guranja, pomijeranja, a sve to će neminovno oštetiti i parket.

Naravno da nije potrebno da živite u praznom domu kako bi on uvijek izgledao besprijekorno čisto. Ali ako vam se čini da nikako ne možete da postignete željeni nivo urednosti, razmislite bez kojih stvari biste mogli da živite te ih uklonite iz doma. Čišćenje će nakon toga biti mnogo, mnogo lakše.

One znaju kako da čiste i kada im se ne čisti


Ponekad, čak i one najvrednije domaćice, jednostavno nemaju volje za detaljnim čišćenjem njihovog doma. Ali one znaju na koje kućne poslove treba da usmjere sve svoje vrijeme i energiju kako bi cijeli dom izgledao čisto.

Vjerovatno ste i vi do sada shvatili koji dijelovi vašeg doma su najizloženiji “napadu“ prašine i ostalih prljavština, tako da sledeći put znate odakle da počnete sa čišćenjem.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info