15 znakova da vam je suđeno

0

Odluka da li ste spremni da se istinski posvetite nekome duboka je i lična odluka, a svako ima različite kriterijume utvrđivanja da li je vezi suđeno da opstane. Međutim, kako to “najlakše” utvrditi?

Ukoliko prepoznajete većinu od sljedećih petnaest znakova, vašoj vezi je suđeno da opstane.

Govorite mu stvari koje niste rekli nikom drugom


Želja da mu kažete intimne detalje iz vašeg života znači da mu vjerujete što je glavna komponenta dugotrajne, uspješne veze.

Dozvoljavate mu da vidi vaše trenutke slabosti


Kada u životu sve ide po planu, lako je biti srećan. Međutim, šta kada su stvari “crne”? Da li želite da ga vidite kada ste tužni i kada se ne osjećate baš najbolje? On bi vam trebao biti utjeha u teškim trenucima, a ne teret.

Poštujete ga


Ne želite da promijenite suštinu onoga što je on. Možda postoje stvari koje vas svakodnevno iritiraju, ali vi ga volite, prosto i jednostavno.

Želite da ga upoznate sa vašim roditeljima


Ponosni ste na njega i želite da ga “pokažete” (nasuprot osjećaju kao da morate praviti izgovore kada je on u pitanju).

Možete zamisliti zajedničku budućnost


Ne morate vježbati pisanje vašeg imena sa njegovim prezimenom, ali da li povremeno zamišljate vaš zajednički život i budućnost? Je li to sjajno?

Ne plašite se neslaganja sa njim


Znate da će vas on, čak i kada se prepirete, saslušati. On vas ozbiljno shvata, čak i kada niste u pravu.

Želite da riješite vaše glavne razlike


Ako imate ključne razlike koje će uticati na vašu zajedničku budućnost (različita uvjerenja oko religije, novca, porodice i slično), vi želite da ih “riješite” te vjerujete da možete doći do rješenja koje će biti zadovoljavajuće za vas oboje.

Smijete se skupa


Smijeh je jedan od najjednostavnijih životnih užitaka – definitivno biste trebali biti u stanju da nasmijete jedno drugo.

On vam je nevjerovatno, iznenađujuće i krajnje privlačan


Fizička hemija nesumnjivo je bitan sastojak u zdravoj vezi. A ako se on baš i ne uklapa u vaš uobičajeni “tip muškarca”? Još jedan razlog da vjerujete da je on “onaj pravi”.

U redu je kada ćutite


Ne osjećate da prostor između vas uvijek morate ispuniti čavrljanjem ili drugim načinima interakcije. Sasvim je normalno kada možete da ćutite jedno pored drugog.

Uz njega osjećate da ste ono što zaista jeste


Nemate osjećaj da morate razmišljati šta da kažete; ne osjećate se napeto ili uznemireno zbog nečega što ćete reći ili uraditi. Možete biti upravo onakvi kakvi zaista i jeste.

Potreban vam je u “dovoljnim količinama”


Žudite za njim, ali ne previše. Određena vrsta potrebe je u redu, ali previše može biti uzrok nezadovoljstva.

Ne osjećate se previše ljubomorno


Sasvim vam je u redu kada on izlazi sa njegovim prijateljima (čak i prijateljicama). “Dozvoljavate” jedno drugom da imate svoje živote i hobije.

Imate osjećaj da vas on čini boljom osobom


Zbog njegovog “uticaja” osjećate se zabavnijima, kreativnijima, duhovitijima, optimističnijima – kao najbolja verzija sebe. Imate osjećaj kao da on dopunjuje najbolje dijelove vaše ličnosti.

On vas, jednostavno, razumije


Ponekad je tako jednostavno. Imate osjećaj da on razumije osnovne dijelove vaše ličnosti, a koje ne možete objasniti ili artikulisati. To je topao i ugodan osjećaj koji trebate imati uz osobu s kojom planirate provesti ostatak svog života.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info