Psihološki dokazano: 8 stvari koje niste znali o varalicama

0

Iako ne postoji klinička definicija za varalicu, činjenica je da varalice postoje i da izazivaju više štete nego što su vrijedni. Bez obzira da li prevarom smatrate seksualni odnos ili poljubac ili nešto sasvim treće, izdaja je izdaja. Donosimo par stvari koje vjerovatno niste znali o varalicama i varanju.

Varalice su najčešće poklonici rock’n’roll muzike


Istraživanja pokazuju da, kada je u pitanju varanje, 41% ispitanika preferira rock muziku u odnosu na sve druge žanrove. Procenti nakon toga se kreću prema sledećem: folk muzika 16%, pop 11%, klasična 7%, a rap i hip-hop 2%.

A kada žene varaju…


Obično ste čuli kako su muškarci ti koji su najčešće nevjerni, ali to ipak nije tačno. Žene ne samo da varaju već studije pokazuju i razlike između polova: naime, žene kada varaju to najčešće rade kako bi zadovoljile emocionalnu potrebu nasuprot fizičkoj. Emocionalna “upletenost” obično je znak da se veza u kojoj se žena trenutno nalazi ne može spasiti.

Varalice su, zapravo, srećne u njihovim vezama


Varanje ne mora da znači da varalica misli kako je njegova veza nesrećna ili na rubu ponora. Iako to ne znači da se svaki varalica tako osjeća, ipak većina preljubnika zadovoljna je vezom u kojoj se nalazi pa čak i ne pomišlja na razlaz.

Varalica postaje “živahniji” kada vara


Seksolozi otkrivaju da jednom kada se seksualni nagon ponovo “probudi” prilikom varanja, ponekad i nakon nekoliko godina hibernacije, stvari mogu postati “živahnije” između varalice i njegove stalne partnerke. Može se činiti da se seksualni odnos između partnera popravlja, ali razlog za to najčešće je nevjerstvo jednog partnera.

Žene češće varaju kada ovuliraju


Istraživanja pokazuju da žene najčešće privlače muškarci koji nisu njihovi primarni partneri onda kada su u visokoj fazi plodnosti tokom menstrualnog ciklusa. To je dan ovulacije i par dana prije toga. I ne samo to – žene se osjećaju privlačnije kada im je tijelo u ovoj “fazi”.

Muškarci će varati da bi “popravili” svoj brak


Možda zvuči kao najgluplja stvar na svijetu, ali bračni terapeuti pojašnjavaju da muškarci koji vole svoje partnerke misle da mali “izleti” izvan braka zapravo mogu popraviti bračne probleme.

Varalice obično varaju sa osobom koju već poznaju


Najčešće mjesto na kojem afere “cvjetaju” zapravo je posao i poslovno okruženje. Istraživanja pokazuju da se oko 85% slučajeva prevare desi između radnih kolega, mada poznanici, prijatelji i komšije nisu tako daleko na ovoj ljestvici.

Varalice žele da budu uhvaćene


Istraživanja pokazuju da varalice često znaju “podesiti” stvari tako da supružnici ili partneri saznaju da ih oni varaju. Bez obzira da li je to karmin na kragni košulje ili e-mail prepiska koja je ostala otvorena na kućnom računaru, “otisci prstiju” nalaze se svuda. Veoma često to je vrsta poziva u pomoć. Neki to čine očiglednim, jer žele da se zaustave, ali ne znaju kako.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info