Otvorena izložba “Umjetnost za humanost”

0

Prijateljska podrška Mtela udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra’’

U četvrtak 4. juna 2015. godine, u Banskom dvoru u Banjaluci, otvorena je izložba pod nazivom  ‘Umjetnost za humanost’, koja za cilj ima da prikupi sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti, ali i da se poveća svijest i da se ukaže na probleme sa kojima se ovi mališani i njihove porodice susreću.

Svoja umjetnička djela nesebično su donirali profesori i studenti likovnih umjetnosti sa banjalučke Akademije umjetnosti, te brojni bh. slikari. Izložba će biti otvorena tokom narednih mjesec dana, a svi ljubitelji umjetnosti i ljudi humanog srca će imati priliku pogledati, ali i kupiti više od 50 umjetničkih djela.

“Organizovanjem ovakvih manifestacija promoviše se humanost, ali i skreće pažnja na probleme s kojima se susreću oboljela djeca. Očekujemo da će se skupiti sredstva i da će izložba opravdati humanitarni karakter. Nakon zatvaranja izložbe biće poznat tačan iznos prikupljenih sredstava koja će biti uplaćena porodicama oboljele djece. Takođe, u narednom periodu planiramo realizaciju projekta informatičke podrške djeci koja zbog liječenja nisu u mogućnosti da pohađaju nastavu”, izjavila je Rada Vještica predsjednica Upravnog odbora Udruženja “Iskra”.

Važnost ovog humanog projekta prepoznala je i kompanija Mtel koja je pružila podršku realizaciji ove izložbe.

‘’U kompaniji Mtel smo svjesni važnosti brige o najmlađim i najranjivijim članovima društva i stoga je podrška ovoj izložbi mali doprinos ka boljim uslovima života i liječenju mališana oboljelih od malignih bolesti, te naša podrška za njih nije bila upitna. Nadamo se da ćemo ovom izložbom svi zajedno doprinijeti da se poveća svijest o problemima sa kojima se susreću ovi mališani i njihove porodice, te da naša zajednička podrška i saradnja neće stati na ovom projektu’’, poručila je Milica Stojaković, portparol kompanije Mtel.

Kompanija Mtel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja nastoji podržati što više aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svijesti o problemima poput ovih sa kojima se susreću prvenstveno djeca oboljela od malignih bolesti, ali i njihove porodice.

Podsjećamo, ako ste u mogućnosti, narednih mjesec dana kupovinom izloženih djela možete pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info