Dan vašeg rođenja: Znakovi na koje trebate obratiti pažnju

0

Prema horoskopu, svakom danu u sedmici može se pridodati vladavina određenih planeta. Naravno, za vaš horoskopski znak bitan je datum rođenja, za podznak sat i minute, ali dan vašeg rođenja takođe otkriva određene karakteristike. Pa, krenimo redom.


Prvom danu u sedmici obično se pripisuje vladavina Mjeseca koji, upravo, igra veliku ulogu u životu osoba rođenih na ovaj dan. Kao što se mijenja Mjesec, tako se mijenja i raspoloženje osoba rođenih ponedjeljkom. Mjesec je ključ za kuću, porodične veze i poznate, obične stvari, a osoba rođena na prvi dan u sedmici “izvlači” ogromno zadovoljstvo iz pomenutih stvari.


Drugim danom u sedmici vlada planeta Mars. Karakteristike koje obilježavaju osobe rođene utorkom su borbenost, želja za pobjedom, želja za vodstvom, pokazivanje inicijative, aktivan način života, postizanje uspjeha i napredovanje kroz naporan rad, entuzijazam i energiju.


Danom koji obilježava sredinu radne sedmice u modernom svijetu vlada planeta Merkur koja ima ogroman uticaj na osobe koje su rođene na ovaj dan. Kako? One su nemirnog i avanturističkog duha, vole da putuju, vrlo često bi mijenjale mjesto boravka (bez ikakvih problema), prilagodljive su, ali ih mogu iritirati postupci drugih ljudi, kao što su nepravda prema drugima i bahato ponašanje.


Jupiter je planeta koja vlada četvrtim danom u sedmici. Pozitivnost, optimističnost, dobar smisao za humor, sloboda, nezavisnost, pronalaženje sreće u malim stvarima i upoznavanje i prihvatanje novih stvari bez predrasuda samo su neke od karakteristika koje posjeduju osobe rođene na ovaj dan.


Mnogi mu se raduju, jer je on i kraj radne sedmice, a petim danom u sedmici vlada planeta Venera. Osobe rođene na ovaj dan imaju istančan ukus za lijepo, vole da uživaju u svemu, po prirodi su umjetničke duše, obasipaju druge pažnjom, veoma su elegantne te su romantičari.


Prvim danom vikenda vlada planeta Saturn. Osobe rođene na ovaj dan često su sanjari, ali znaju biti neozbiljne, dominantne i impulsivne. Nije ih strah da traže ono što im pripada i da se bore za sebe. Ipak, na tom putu ne opravdavaju parolu da “cilj opravdava sredstvo” već se bore svojim radom i trudom da ostvare život kakav misle da zaslužuju.


Zadnjem danu u sedmici obično se pripisuje vladavina Sunca. Osobe rođene na ovaj dan nikada se neće zadovoljiti osrednjim ili polovičnim stvarima – sve što rade rade do kraja, a ako znaju da to ne mogu ispuniti onda se i ne prihvataju datog posla. Privlače ih neobične stvari, uvijek će vam se naći pri ruci kada vam je to potrebno, a ono što ih najviše karakteriše je neodoljiva želja za životom i sticanje novih životnih iskustava.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info