4 fenomenalne vježbe za podizanje zadnjice

0

Podignite trening na viši nivo sa sledeće četiri vježbe zahvaljujući kojima će vaša zadnjica, uz odgovarajući kardio trening i pravilnu ishranu, izgledati fenomenalno.

 

Obrnuti udarac nogom

Sjednite na desnu nogu, a lijevu ispružite te odignite par centimetara od poda. Desnom rukom se oslonite na pod (A). Prebacite težinu na lijevo koljeno, a lijevi lakat spustite na pod. Desnu nogu podignite što više (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po petnaest ponavljanja na obje strane.

 

Udarac nogom prema gore, iz bočnog položaja

Sjedite na lijevi bok sa nogama savijenim u koljenima te se oslonite na lakat lijeve ruke (A). Prebacite svu težinu na lijevo koljeno, a desnim dlanom se oslonite na pod. Desnu nogu podignite što više (B). Vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite po petnaest sa obje strane.

 

Udarac stopalom prema gore

Zauzmite početni položaj tako što ćete se osloniti na koljena i dlanove. Desnu nogu gurnite u stranu (kao na slici) te povucite što više prema laktu desne ruke (A). Vratite nogu u početni položaj te je odmah  podignite što više uvis. Uradite po petnaest ponavljanja svakom nogom.

 

Pretklon trupa

Zauzmite širi raskoračni stav, a ruke stavite na kukove (A). Sa blago savijenim koljenima, nagnite trup što više prema naprijed, a zadnjicu izbacite nazad (B). Vratite se u uspravni položaj, uvucite karlicu te izbacite zadnjicu. Zatim, vratite karlicu naprijed pa je ponovo uvucite i izbacite zadnjicu. Vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite trideset.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info