Modni trikovi koji vam pomažu da sakrijete stomak

0

Salo na stomaku jedan je od najčešćih estetskih problema sa kojima se žene (nevezano za oblik figure) susreću. Naravno, cilj vam je sigurno da ga se riješite, ali dok to ne uradite, donosimo deset provjerenih načina kako da ga sakrijete.

Izbjegavajte usku odjeću


Umjesto da nosite preusku odjeću koja sigurno neće laskati vašem stomačiću, izaberite lepšavu odjeću ili neki moderni detalj koji će skrenuti pažnju s njega.

Oblačite se slojevito


Ovaj način oblačenja odličan je izbor kada želite da sakrijete stomak. Uska potkošulja, majica i moderna jakna preko svega naglasiće vašu liniju, a stomak se neće ni primijetiti.

Zaboravite na kaiš


Pojasevi i kaiševi dodatno naglašavaju stomak tako da na njih treba da zaboravite. Izaberite efektnu ogrlicu koja će skrenuti pažnju na gornji dio tijela. Takođe, uvijek su dobar izbor bluze i majice sa detaljima poput nabora ili kristala na gornjoj polovini tijela (vrat i ramena).

Investirajte u odjeću sa naborima


Izaberite majicu, suknju ili haljinu sa naborima u predjelu stomaka. Odjeća sa resama, takođe, odličan je izbor.

Odlučite se za tamniju odjeću


Tamnije boje vizuelno stanjuju figuru. Naravno, ovdje nije samo riječ o crnoj boji. Postoji čitav spektar nijansi koje će vam sigurno odlično stajati. Odjeća sa printovima je takođe u redu, ali budite veoma oprezni prilikom njihovog kombinovanja.

Pronađite savršenu dužinu za vašu figuru


Haljine i suknje ispod koljena uvijek su dobar izbor kao i super duge koje će prikriti ne samo stomak, nego i ostale nedostatke na vašem tijelu.

Ne zaboravite na tunike


Ovaj lepršavi komad odjeće u kombinaciji sa crnim helankama ili crnim klasičnim pantalonama u sekundi će sakriti vaš zaobljeni stomak.

Recite “NE” odjeći od likre


Uvijek birajte odjeću od čvršćih materijala koja u sebi sadrži sasvim malo likre. Dobar izbor je suknja olovka kroja sa dubokim strukom.

Farmerice i pantalone sa visokim strukom


Ovaj model vizuelno će smanjiti stomak, za razliku od farmerica i pantalona sa spuštenim strukom koje će ga još više naglasiti.

Recite “DA” elastičnom stezniku


Steznik je odličan komad odjeće koji će vaš stomak dovesti do perfekcije te će dodatno naglasiti struk. Preko njega možete nositi šta god poželite. Takođe, najbezbolniji način da prikrijete stomak jeste da nabavite veliku torbu koja će skrenuti pažnju i sa najkritičnijih tačaka na vašem tijelu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info