Najbolji parfemi za Ljeto 2015.

0

Oni su lagani i idealni za duge ljetne dane. Donosimo najbolje od najboljih.

 

Laugh often by Reese Witherspoon

Nježna mješavina kore citrusa, bijelog i zelenog čaja i ružičastog božura ono je što ovaj parfem čini tako laganim i prozračnim – vrsta mirisa koja vam neće smetati tokom toplih, ljetnih dana.

 

Burberry Summer

Njegova citrusna mješavavina mandarine, narandže i zelenog lista čini ga “oštrim” te on nije još jedan “slatkasti” parfem. Idealan za tople ljetne večeri.

 

Hermes Un Jardin Sur Le Toit

Senzualna mješavina nota jabuke, kruške i magnolije čini ovaj parfem jednostavno neodoljivim. Ukoliko ste ljubitelj voćnih mirisa, ovaj je idealan.

 

Marc Jacobs Cranberry Splash

Spoj brusnice i crvene ribizle kombinacija je koja je tako prozračna, ali i tako lagana te ćete željeti da je nosite na sebi 24 sata dnevno!

 

Guerlain Aqua Allegora Jasminora

Zahvaljujući bergamotu i bijelom mošusu koji uravnotežuju snažne note jasmina, ovaj opojni miris će učiniti da se osjećate kao da sjedite u bašti pored obale mora.

 

Gucci Flora Eau Fraiche

Osvježena verzija originala (Flora) okuplja note bergamota i patuljaste narandže sa bazom od ruže – sve to stvara prekrasan parfem koji je ekvivalentan oblačenju ljetne haljine.

 

Issey Miyake L’eau D’Issey

Pravi morski parfem, koji je inspirisan morskim talasima, jednostavno će vas odvesti na obalu mora. Mješavina ruže i kruške čine ovaj parfem pomalo “strogim”, ali i dalje veoma ženstvenim i nježnim.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info