Uvijek moderna: 6 koraka do savršene paž frizure

0

Paž frizura veoma je popularna, jer izgleda lijepo, moderno i uredno, lako se održava te je možete nositi u svim prilikama i na različitim dužinama kose. Donosimo šest savjeta kako da napravite savršenu paž frizuru “igrajući” se šiškama, loknama i volumenom. U svakom slučaju, šta god da uradite nećete pogriješiti.

Zavodljivi talasi u kosi

Idete na zabavu, a nemate ideju šta da uradite sa kosom? Dodajte dašak glamura sa ovom frizurom koja je nadahnuta modom dvadesetih godina prošlog vijeka. Ona će ravnoj i tankoj kosi dati volumen, a vašem licu laskav i razigran izgled.

 

Vratite kosi njen prirodni sjaj

 Redovno koristite hranjive maske koje će nahraniti vašu kosu te joj vratiti njenu vlažnost i prirodni sjaj. Takođe, zamijenite šampon i regenerator koje trenutno koristite  onima koji u sebi sadrže formulu za sjajnu i zdravu kosu.

 

Dodajte volumen

 Volumen je neophodan ako imate tanku i rijetku kosu, jer nema ništa gore od paž frizure koja beživotno pada ka ramenima. Vikleri su najbitniji za ovu frizuru te lak za kosu, koji će je učvrstiti kako bi što duže ostala savršena.

 

Moderni paž na kratkoj kosi

 Razbarušeni paž  idealna je frizura za dame sa kratkom kosom. On će u prvi plan staviti vašu energičnost. Isfenirajte kosu tako da šiške budu prebačene preko čela. Za kraj, učvrstite frizuru sa malo laka za kosu.

 

Zadržite glatkoću kose

 Prebacite šiške u stranu kako biste izgledali zavodljivo i ženstveno. Ova frizura odgovara svima ženama veselog duha, bez obzira na njihove godine. Za savršenu glatkoću koristite proizvode koji u sebi sadrže sastojke za jačanje kose i vraćanje prirodnog sjaja. Šiške, naravno, možete pričvrstiti ukosnicama kako vam ne bi stalno padale preko očiju.

 

Mistične lokne

 Ako imate dužu kosu, figarom napravite krupne lokne koje će plijeniti poglede gdje god da se pojavite. Prednji dio kose podignite sa čela te učvrstite pomoću manje količine laka za kosu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info