18 neoborivih pravila dobrog oblačenja koje svaka žena treba da zna

0

Ukoliko želite da izgledate elegantno, privlačno i moderno, sledećih 18 pravila oblačenja morate poštovati!

 

Strukturisana torba za eleganciju

Čak i najobičnija majica i farmerice izgledaju super elegantno ukoliko ih uparite sa torbom oštrijih linija čije se ručke nalaze na vrhu.

 

Nemojte se bojati da kombinujete srebro i zlato

Nema potrebe da brinete o podudaranju nakita ukoliko imate jedan komad koji ih ujedinjuje. Sat u srebrnim i zlatnim nijansama idealan je za takve situacije.

 

Kaiš ukrašen cirkonima čini vaš izgled luksuznijim

Kožni kaiš može svako nositi, ali ukoliko nosite kaiš koji je ukrašen nakitom odnosno cirkonima, cjelokupni izgled podižete na viši nivo.

 

Torba za večernje izlaske

Iskustva žena pokazala su  da je za večernje izlaske (ukoliko nije slučaj o situaciji koja zahtijeva elegantnu toaletu) najbolja torba sa remenom.

 

Kašmir je uvijek dobar izbor

Ali nemojte trošiti previše na njega. Gledajte da nabavite par džempera od kašmira tokom sezonskih sniženja – nije vam bitno da li su in, jer kašmir je kašmir.

 

Cipele sa ravnim đonom

Ne, štikle nisu uvijek obavezne. Cipele sa ravnim đonom su veoma elegantne i ultra udobne.

 

Ne kupujte nešto ako vam se baš ne sviđa

Tako jednostavno, ali često i teško izvodivo. Ipak, natjerajte se da praktikujete ovu “obavezu”.

 

Zamijenite crnu boju svježom alternativnom

Bićete prijatno iznenađeni kako boja može poboljšati vaš izgled. Ove sezone je popularna boja sangrije. Ona laska svakom tenu i odlična je alternativa tamnijim bojama.

 

Pronađite prave skinny pantalone

Kako znate da ste pronašli one prave? One će učiniti da izgledate vitkije i više bez da se osjećate neudobno ili nametljivo.

 

Produžite životni vijek štikli

I to tako što ćete ih odnijeti obućaru da na njih stavi gumeni đon. On je dodatna zaštita te će produžiti životni vijek vaših cipela za skoro pa duplo.

 

Za prepoznatljiv izgled, nosite maramu

 

Bijela košulja

Ukoliko nemate ovaj klasični komad garderobe, pravo je vrijeme da ga nabavite. Uvijek popularna i moderna i može se kombinovati sa tako mnogo stvari.

 

Veličina je bitna

Nosite odjeću koja odgovara vašoj veličini, a ne veličini koju želite imati. Nema potrebe da nosite preusku odjeću, jer ćete samo stvoriti kontra-efekat.

 

Mala crna haljina

Razmišljajte o njoj kao o savršenom slikarskom platnu koje trebate obogatiti detaljima. Neka to budu zanimljiva ogrlica, kaiš koji će privući pažnju (crveni, žuti, tirkizni) i narukvica.

 

“Pokažite” samo jedno

Ukoliko se odlučite za dekolte, onda bi bilo najbolje da obučete pantalone ili dužu suknju. Ukoliko ipak želite da nosite kraću suknju ili haljinu, gornji dio bi trebao biti diskretniji.

 

Minđuše

Probajte alkice optočene cirkonima – one će dodati nezaobilazni sjaj vašem licu, ali i cjelokupnom izgledu.

 

Životinjski uzorak

On je klasičan te se ponaša kao neutralna nijansa koja dodatno osvježava cjelokupnu kombinaciju. Cipele ili torba sa životinjskim uzorkom mnogo su bolja ideja u odnosu na haljinu, majicu ili kaput.

 

Prikrijte manje “zategnuta” područja šarama

Strateški uzorci, kao što su ovi plavi i crni na slici, odvlače pažnju od problematičog područja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info