Mala škola seksipila: 5 trikova uljepšavanja da vaš dekolte izgleda još bolje

0

Jedan od načina da izgledate privlačno jeste da pokažete taj zavodljivi dekolte. I ne, to ne treba izgledati nimalo vulgarno već privlačno i elegantno. Evo i kako.

 

  • “Pripremite” kožu. Kada je u pitanju eliminisanje nakupina mrtvih ćelija kože, piling je od ključnog značaja. Koristite hemijski piling koji sadrži blage sastojke, poput mliječne ili fitinske kiseline, umjesto tipičnog pilinga za tijelo koji ima tendenciju da bude prejak za osjetljivu kožu na vratu u grudima.
  • Smirite crvenilo. Crvene mrlje? To možete riješiti na dva načina: ukoliko imate aloe vera biljku u kući, iz lista biljke iscijedite gel i nanesite ga direktno na mrlju. Druga opcija je da u apoteci nabavite losion od aloe vere koji je jednako učinkovit.
  • Njega. Jednom kada se vaša koža bude osjećala poput nove potrebno je da nanesete losion ili ulje za tijelo. Kako bi koža što duže ostala nahranjena i njegovana, u sastojcima losiona ili ulja potražite shea puter, kokosovo ili bademovo ulje.
  • Konturisanje dekoltea. “Izvlačenje” kontura na grudima zapravo je prilično jednostavno. Koristite bronzer koji je za nijansu tamniji od kože lica i napravite “Y” oblik – počnite od grudne kosti ka gore i izjednačujte oko grudi ka ramenima.
  • Sjaj. To možete postići korištenjem hajlajtera – nanesite ga na prednje strane ramena i na sama ramena kao i na ključnu kost.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info