9 stvari koje svaka spavaća soba treba imati

0

Prostorija u kojoj čitamo, odmaramo i sanjamo. Donosimo par jednostavnih načina da spavaću sobu pretvorite u pravu malu oazu mira.

 

Mekana prostirka

Kako ne biste čim ustanete stajali na tvrdi, hladni pod, najbolje je da pored kreveta stavite mekanu prostirku, stazu ili manji tepih.

 

Nešto što sve povezuje

I vaša spavaća soba bi trebala biti “tematski” uređena. Stil namještaja, boja ili uzorci. Na taj način ćete postići osjećaj topline i smirenosti.

 

Jastuci

Što više to bolje. Kod nekih i jeste tako. Međutim, u zavisnosti od veličine kreveta, do šest jastuka sasvim je dovoljno inače će krevet izgledati pretrpano.

 

Noćni stolić

Na njemu biste trebali držati lampu, saksiju s cvijećem, vodu ili omiljenu knjigu. Ili, ukoliko je veći, sve navedeno.

 

Smiraj

Bilo bi dobro da vaša spavaća soba bude zona bez elektronskih uređaja. Telefoni, prenosivi računari, tablet računari i sve druge slične elektronske uređaje nemojte unositi u spavaću sobu. Neka vam to bude pravilo koje nećete prekršiti. Na taj način ćete od spavaće sobe napraviti pravo mjesto za odmor.

 

Stvari koje vas čine srećnima

Postarajte se da spavaću sobu ispunite stvarima koje će vam izmamiti osmijeh na lice. Nečim ličnim i vama dragim.

 

Kvalitetan madrac

Kvalitetan madrac je madrac koji će trajati između deset i petnaest godina. Loš madrac? On će trajati skoro pa duplo manje. Ne biste trebali štedjeti na njemu, jer vam je on i više nego važan za kvalitetan san. Uostalom, ne kupujete ga svaki dan!

 

Fotografije i umjetnička djela

Vjerovali ili ne, porodične fotografije mogu pobuđivati sjećanja i emocije koje vas mogu držati budnima noću. Čak iako su vaše uspomene srećne. Izaberite druge prostorije vašeg doma u koje ćete postaviti pomenute fotografije.

 

Kvalitetna posteljina

Naravno, ona je i više nego potrebna za miran san. Ovdje pogledajte i kako da odaberete kvaltetnu posteljinu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info