Uvijek lijepa: Mali trikovi šminkanja koji prikrivaju sve nepravilnosti na koži

0

Uopšte ne morate da imate besprijekornu kožu kako biste izgledali savršeno. Saznajte kako da prikrijete nepravilnosti, ali isto tako kako da istaknete one najbolje.

Hidratizirajte lice kako biste što bolje sakrili bubuljice


Nažalost, ovaj savjet može izazvati kontra efekat, jer dovodi do većeg mašćenja lica. Ali, imajte u vidu da je suhu bubuljicu jako teško sakriti. Počnite dan sa laganom hidratantnom kremom koja u sebi ne sadrži nikakva ulja. Zatim, na lice nanesite kremu sa zaštitnim faktorom. Korektorom prekrijte crvena ili iritirana mjesta.

Ako je vaša koža suha i osjetljiva koristite korektor u stiku, jer ćete na taj način prekriti samo “najkritičnija“ područja na licu. Za masnu kožu idealna je kremasta formula. Za kraj, na lice nanesite tečni puder kako biste izjednačili boju i teksturu. Ako imate osjetljivo lice na kojem se svako malo pojavi nova bubuljica, obavezno ga čistite proizvodima koji u sebi sadrže salicilnu kiselinu.

Osvježite šminku tokom dana


Tokom dana ćete sigurno primijetiti da toplota i ostali faktori iz okoline utiču na postojanost šminke. Kako biste učinili da šminka bude što postojanija, tokom dana potapkajte lice maramicom koja upija suvišnu masnoću i vlažnost sa lica. Nakon toga, na lice nanesite prozirni puder u prahu. Na ovaj način ćete ukloniti suvišni sjaj sa lica te ćete izgledati kao da ste se upravo našminkali.

Sakrijte ispucale kapilare


Ispucali kapilari najčešće se javljaju kao odgovor na pretjerano konzumiranje kafe i začinjene hrane. Takođe, do pucanja može doći ako lice često izlažete grubim pilinzima. Najbolji način da ih sakrijete jeste tečni puder. Pronađite onaj koji najbolje odgovara vašem tipu kože i boji tena.

Naučite da skrenete pažnju


Ponekad, bez obzira na sav trud, lice i dalje izgleda umorno i bez sjaja. Ne brinite, svi imamo takve dane. Riješite problem tako što ćete skrenuti pažnju sa kritičnih tačaka, a naglasiti one dobre. Jarko crveni ruž na usnama i mačije oči će odvući pažnju sa svih nedostataka na koži, a istovremeno ćete izgledati veoma moderno i privlačno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info