Možete i sami: Kućni pedikir u samo pet koraka

0

Profesionalni pedikir u kozmetičkom salonu je samo jedan od načina da vam stopala uvijek budu njegovana, lijepa i mekana. Drugi, mnogo jeftiniji, a istovremeno ništa manje efikasan, jeste pedikir koji možete uraditi sami kod kuće. Evo i kako.

Napravite kupku za stopala


U lavor ili banjicu naspite toplu vodu te dodajte gorku so ili omiljeno esencijalno ulje. Stopala potopite u dobijenoj mješavini i opustite se narednih desetak minuta. Za to vrijeme voda će omekšati zadebljanu kožu na stopalima pa ćete je lakše ukloniti.

Uradite piling


Nakon što su pete omekšale, uzmite zrnasti piling te dobro izmasirajte stopala. Isperite toplom vodom. U slučaju da to nije dovoljno, kamenom za pete nekoliko puta lagano pređite preko zadebljane kože.  Nikada ne koristite žilet ili grube turpije, jer ćete na taj način oštetiti kožu.

Nahranite kožu na stopalima


Obrišite stopala peškirom, a odmah ih zatim namažite hidratantnom kremom kako bi koža zadržala vlažnost. Najbolje su kreme koje u sebi sadrže shea puter kao i hranjiva ulja poput bademovog ili onog od jojobe.

Sredite nokte


Skratite nokte koristeći grickalicu za nokte. Uvijek ih sijecite ravno kako biste izbjegli urastanje. Nakon toga ih sredite turpijom kako biste dobili željeni oblik i dužinu. Za kraj, acetonom očistite nokte kako biste uklonili višak ulja i prljavštinu sa njih.

Nalakirajte nokte


Na nokte nanesite bezbojni zaštitni lak te sačekajte da se osuši. Nakon toga nanesite omiljenu nijansu laka i to u dva sloja. Za kraj, na nokte nanesite još jedan sloj bezbojnog laka kako biste bili sigurni da će nokti izgledati uredno i lijepo do sledećeg lakiranja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info