8 brzih i jeftinih načina da osvježite vaše kupatilo

0

Uvijek se jedno te isto pitanje nameće, a to je kako da sa što manje novca napravite što više promjena u svom domu? To sigurno nije nimalo lak posao, ali nije ni nemoguć. Donosimo osam brzih trikova zahvaljujući kojima će vaše kupatilo izgledati kao da ste uložili veliki novac u njegovo renoviranje.

 

  • Riješite se nepotrebnih stvari. Organizujte sve te stvari koje se nalaze gdje god da pogledate; na policama, pored šolje, na vodokotiliću, mašini ili kadi. Sredstva za higijenu složite na policu ili u ormarić, četke u staklene tegle, a šminku i ostale sitnice u pletene korpice ili kartonske kutije. Na ovaj način ćete uvijek znati gdje se šta nalazi, a kupatilo će izgledati mnogo urednije.
  • Budite maštoviti. Umjesto da ukosnice, igle, pincete i ostale sitnice tražite svuda po kupatilu, iskoristite neki od sledećih savjeta: u ladice stavite pregrade, na dno ormara kutiju od cipela ili magnetnu traku zalijepite na unutrašnjost ormarića u kupatilu. Na ovaj način ćete u svakom trenutku znati gdje se šta nalazi.
  • Ukrasite postojeći namještaj u kupatilu. Umjesto da mijenjate odavno kupljeni ormarić, možete ga uljepšati tako što ćete ga ofarbati ili obložiti vodootpornim tapetama.
  • Uljepšajte ogledalo. Nabavite školjke, šišarke ili neke neobične “rekvizite” te ih zalijepite na ram ogledala. Biće vam pravo zadovoljstvo da se ogledate u ovom jedinstvenom i modernom ogledalu.

  • Riješite se metalnih držača za peškire. Zamijenite ružne držače samoljepljivim kukicama ili vješalicom koju ćete zakačiti na vrata. Kukice možete zalijepiti tako da budu u nizu ili na različitim visinama te ih zamijeniti kad god poželite.
  • Uredite postojeći lavabo. Ako vam je dosadio izgled starog lavaboa, pozovite majstora koji će napraviti (uz pomoć malo cementa i vode) baš onakav lavabo kakav možete vidjeti u modernim restoranima i kafićima.
  • Osvježite kadu. Ako je kada počela da mijenja boju te se na nekim mjestima nazire hrđa, nije potrebno da odmah kupujete novu. Nabavite emajl sprej te njim pređite oštećena mjesta. Odmah nakon što se boja osuši, kada će izgledati kao nova.
  • “Razveselite” prostor. Idealno bi bilo kada biste ugradili zvučnik u kupatilu te povezali sa kompjuterom ili telefonom. Ali, ako je to previše komplikovano, nabavite radio koji će svako vaše tuširanje činiti još posebnijim.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info