Plavuše: Najbolja boja kose za vaš ten

0

Da li se plavuše bolje zabavljaju od crnki i brineta? Sami odlučite! U međuvremenu, saznajte koje su to najbolje nijanse plave boje za vaš ten.

 

Svijetli ten

Platinasta

 Ova nijansa plave savršeno odgovara ženama sa izrazito svijetlim tenom, jer je ona veoma slična boji njihove kože. Ako se odlučite za platinastu, obavezno koristite jarke boje ruževa kako se lice ne bi izgubilo u svoj toj “svjetlosti”.

 

Zlatna nijansa plave

 Ova nijansa savršeno se slaže sa svijetlim tenom i očima. Tajna je u kombinaciji tri nijanse i to boje putera, zlata i meda. Na taj način kosa izgleda potpuno prirodno te je nije potrebno dodatno izbjeljivati kako biste postigli savršeno zlatnu nijansu.

 

Kosa boje pijeska

 Predivna kosa koja je istovremeno bogata i topla, ali i suptilna,  pravi je izbor ako želite da izgledate nježno i romantično. Ova nijansa plave ima dubinu te nije siva i bezlična. Kao osnova tu je tamnija nijansa plave na koju se izvlače svjetliji pramenovi i to od sredine kose pa prema vrhovima.

 

Bronde

Braon-plava nijansa ili bronde, kako je zovu u svijetu mode, djeluje veoma prirodno zahvaljujući kombinaciji toplih boja i pramenova. Kada je korijen kose tamniji, on pruža bogatstvo izgleda i kontrast koji savršeno pristaje uz svijetli ten. Da biste dobili ovakav izgled, boja karamele treba da bude osnova na koju ćete izvući svjetlije tonove od sredine pa do vrhova. Najsvjetlija nijansa bi trebala da bude na pramenovima koji uokviruju vaše lice. Zahvaljujući ovoj kombinaciji boja, vaša kosa će dobiti potpuno prirodan izgled.

 

Srednje taman ten

Zlatni ombré

 Ova sofisticirana boja kose  kombinacija je zlatnih nijansi i onih boje jagode. Ovaj ombré nije klasična varijanta prelaska iz svijetle boje u tamnu već predstavlja moderniju verziju. Da biste ga dobili, srednji dio kose mora biti prošaran pramenovima boje meda dok je gornji dio kose ofarban u svijetlo smeđu nijansu.

 

Boja meda

 Za žene sa srednje tamnim tenom, boja meda idealan je izbor. Takođe, prilikom farbanja u ovu boju, veoma je važno da dio kose pri samom korijenu bude što tamniji kako bi prelijepa plava nijansa što više došla do izražaja. Ovakva kombinacija nijansi će izgledati prirodnije uz vaš ten.

 

Tamniji ten

Kosa boje putera

 Da biste dobili ovu nijansu plave, morate izvući potpuno svijetle pramenove, ali i one boje putera. Takođe, ne očekujte rezultate preko noći, jes su potrebna tri do četiri tretmana kako bi vaša kosa dobila savršenu plavu boju. Ako budete nestrpljivi, imajte u vidu da u slučaju nepravilnog farbanja, vaša kosa može postati narandžasta ili crvenkasta.

 

Zlatna nijansa plave

 I vaše lice će izgledati prirodno i nježno ako korijen kose ofarbate u tamno smeđu boju te na cijelu dužinu izvučete veći broj zlatnih i svjetlijih, plavih pramenova. Smeđi korijen je “garancija“ da vaše lice ni u jednom trenutku neće izgledati umorno i ispijeno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info