Kako se riješiti toksičnih ljudi i veza u vašem životu

0

Eliminisanje toksičnih osoba i veza iz života jednako je bitno za cjelokupno zdravlje kao i eliminisanje toksične hrane odnosno namirnica koje imaju negativan efekat po vaše zdravlje. Nije uvijek jednostavno završiti veze koje ne funkcionišu, ali sljedeće tri stvari trebate uzeti u obzir prilikom razmatranja da li je došlo vrijeme da se pozdravite zauvijek.

Kako se fizički osjećate kada razmišljate o toj osobi?


Ukoliko vaš fizički odgovor nije prijatan te počnete da doživljavate anksioznost ili dobijete osjećaj mučnine u stomaku, bilo bi dobro da razmotrite sljedeće razloge:

  • Da li između vas postoje stvari koje je potrebno riješiti?
  • Šta je izvor ovakvih osjećanja?
  • Da li trebate preuzeti ličnu odgovornost za nešto što ste rekli ili uradili?

Ukoliko je odgovor na prethodna pitanja potvrdan, onda je vrijedno obaviti još jedan razgovor kako biste “očistili vazduh” između vas. Ukoliko je odgovor odričan, zato što ste pokušale uspostaviti komunikaciju bez mnogo uspjeha, onda bi bilo mudro da pomnije ispitate da li ova veza daje neku vrijednost vašem životu ili vam jednstavno ispija životnu energiju.

Kako se emotivno osjećate nakon provedenog vremena s tom osobom?


Ako se nakon toga osjećate iscrpljeno, fizički ili emocinalno, onda je vrijeme da ispitate izvor koji ispija emotivnu energiju iz vas. Da li se to desilo samo jednom, kratkoročno ili se dešava već duže vrijeme? Ukoliko je to duže vrijeme, znate šta vam je činiti.

Šta vam vaš instinkt govori?


Kada je u pitanju donošenje važnih odluka, intuicija se najčešće ignoriše. Odgovore koji su vam potrebni već imate u vama, ali često ćete se obratiti nekom drugom za pomoć nadajući se da će ta osoba znati odgovor. Traženje savjeta odlična je stvar, ali nemojte izbjegavati svoju intuiciju. Tek ako vam ona ništa ne govori, tada se obratite za pomoć.

Ukoliko ste izbjegavale da uradite nešto kako biste popravile ili raskinule odnos, sada je vrijeme da to uradite. Ukoliko je vrijeme da nekoga zauvijek pustite iz svog života, razmotrite sljedeće:

  • Ukoliko ste odlučile da želite krenuti svojim putem, obavite razgovor kako biste objasnile svoju odluku
  • Rastanite se s poštovanjem i zahvalnošću
  • Poželite osobi sve najbolje u životu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info