7 savjeta kako da vaše kupatilo što duže ostane čisto

0

Kupatilo je jedna od prostorija koja uvijek mora biti besprijekorno čista. Međutim, to je istovremeno i prostorija koju je najteže očistiti i zadržati što duže takvom.

Donosimo sedam savjeta kako da bez mnogo truda, brzo i jednostavno očistite kupatilo.

Spriječite nastajanje plijesni


Vodite računa da je kupatilo uvijek suho. Ako je potrebno, uvedite pravilo da osoba koja se zadnja tušira treba da prebriše kadu i pločice nakon što završi. Tih nekoliko dodatnih minuta smanjiće sate i sate posla koje biste imali kasnije. Takođe, držite prozore otvorenima kako biste spriječili nastanak kondenzacije. Nakon tuširanja, razvucite zavjese od tuša kako bi se što prije osušile.

Koristite tečni sapun


Tvrdi sapun zamijenite tečnim, jer ćete na taj način spriječiti nagomilavanje ljepljivih ostataka po kadi i lavabou.

Uvedite red u kupatilo


Ako u kupatilu imate ormariće, potrudite se da većinu stvari složite u njih. Isto vrijedi i za peškire. Što manje stvari stavite na veš mašinu, police ili zakačite na vrata, to će vaše kupatilo čistije i urednije izgledati.

Postavite rešetke za peškire


Peškiri će se mnogo brže sušiti, a kupatilo izgledati urednije, ako u njega postavite horizontalne šipke. U slučaju da nemate dovoljno prostora u kupatilu, nabavite vješalicu za peškire koje ćete prebaciti preko kupatilskih vrata.

Vlažne maramice za dezinfekciju


Ovaj proizvod uvijek držite nadohvat ruke tako da odmah možete očistiti ostatke od paste za zube, sapuna, vode, ali i drugih nečistoća. Na ovaj način prljavština se neće sušiti te će vam biti potrebno mnogo manje vremena da očistite kupatilo.

Maramice za sušilicu


Iskoristite ih da brzo i jednostavno uklonite smotuljke dlaka i prašine, bez da izvlačite usisivač ili pravite generalku u kupatilu.

Redovno održavajte zavjese u kupatilu


Nekoliko puta mjesečno na plastične zavjese nanesite univerzalno sredstvo za čišćenje koje u sebi sadrži izbjeljivač. Ovo je najefikasniji način da uklonite ostatke vode, sapuna i minerala te spriječite nastanak kamenca i plijesni na zavjesama.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info