Šta vaše omiljeno cvijeće govori o vama

0

Cvijeće je pravi dar prirode koji nam može, skoro pa uvijek, popraviti raspoloženje. Ruže, orhideje, tulipani, ljiljani – postoji tako mnogo vrsta, ali definitivno postoje one koje vam se više sviđaju u odnosu na druge. Saznajte koje to male detalje vaše omiljeno cvijeće otkriva o vama.

Ruža


Putovanja i avanture način su života ljubitelja ruža. Različite kulture i njihove autentične karakteristike vas fasciniraju. Imate puno stila i uvijek ste omiljeni na svim društvenim okupljanjima. Niste stidljivi i veoma lako uspostavljate komunikaciju. Za vas je samo nebo granica.

Božur


Vaš ormar sigurno je pun odličnih komada garderobe koji dodatno ističu vašu ženstvenost. Dobro se snalazite u međuljudskim odnosima i veoma ugodno se osjećate u bilo kojem mjestu da se nađete, namjerno ili slučajno.

Magnolija


Poput ovog divnog cvijeta koji cvjeta samo jednom godišnje i vi ste veoma graciozni, ljubazni i puni stila. Često ste suptilni te vas drugi mogu lako povrijediti. Žudite za znanjem iz svih oblasti.

Jorgovan


U vašoj garderobi preovladavaju romantične nijanse te imate smisla za antiku. Obožavate toplo vrijeme, ali ni protiv hladnoće nemate ništa protiv. Uvijek hodate uspravno i u stanju ste da se savladate u situacijama koje bi svakog iznervirale.

Hortenzija


Poput hortenzijinih boja, vaše raspoloženje se mijenja sa godišnjim dobima, a vaša omiljena sezona je ljeto. Veoma ste osjetljivi i nježni, ali i prilično svadljivi u društvenim krugovima i na radnom okruženju. To vam drugi ne uzimaju za zlo, jer znaju da to radite iz najbolje moguće namjere – veoma ste uspješni u rješavanju problema. Piće ili dva, s radnim kolegama, nakon posla dodatno potvrđuje već navedeno.

Karanfil


Veoma ste suptilna osoba sa smislom za filozofiju i učenje stranih jezika. Rustični dijelovi svijeta, poput Italije i Grčke, najviše vas privlače. Volite putovanja i u njima uživate “do daske”. Romantična ste duša i privlače vas zvuk violine i ukus vina.

Orhideja


U vašem ormaru se najvjerovatnije nalaze komadi garderobe sa leopardovim uzorkom i čipkom. Prilično ste suptilni, ako ne i misteriozni, što ima odličan odjek kod suprotnog pola. Vaša zemlja snova je Tajland.

Gladiola


Ako je gladiola vaš omiljeni cvijet, vi volite da uživate u šampanjcu, a vaše omiljeno godišnje doba je proljeće. Drugi vas poštuju zbog vaše stabilnosti, a da se vas pita, nikada ne biste bili kod kuće – avanturističkog ste duha i svaki dan biste rado proveli putujući.

Tulipan


Vaša garderoba, kulinarski ukus i životno iskustvo ogromno je kao nijanse tulipana. Vi ste kameleon koji se veoma lako prilagođava svim društvenim situacijama. Rado pomažete drugima, jer vas to ispunjava radošću.

Ljiljan


Velike su šanse da ste blagoslovljeni dugim nogama ili zavidnom kolekcijom cipela. U vezama ste nevjerovatno nezavisni – nikada ne dozvoljavate da zavisite od bilo koga makar to bio i suprug. Znate šta želite u životu i radite na osvarenju svojih snova.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info