5 načina na koje vas negativne osobe sprečavaju da živite život punim plućima

0

Sigurno ste to doživjeli bar jednom u životu: uzbuđeni ste oko nečega i to saopštavate osobi za koju mislite da će vam biti podrška i radovati se s vama da biste na kraju otkrili da ona i nije baš toliko oduševljena. Štaviše, čini se kao da pokušava da vašu ushićenost pretvori u ogorčenost.

Negativna osoba je “ubica” snova i ona vas može spriječiti da život živite punim plućima. Zapravo, zbog nje možda propuštate da živite vaš život iz snova. Ona vas može sputavati na sledećih pet načina.

  • Ona “hrani” vaše sumnje. Svako od nas se bori s tim malim glasom negdje u glavi koji nam govori kako su snovi neostvarivi. S tim glasom se sigurno suočavate svakodnevno te se borite s njim kako biste uradili stvari koje želite u životu. Negativna osoba pojačava taj glas i uvjerava vas da vam taj glas govori istinu. Ona vaše sumnje čini stvarnima i radi na tome da ih prikaže u logičnom svjetlu.
  • Ona potvrđuje vaše strahove. Poput sumnje, svako od nas se bori sa nekim strahom. On je, u većini slučajeva, glavni razlog zbog kojeg ne živimo život punim plućima. Negativna osoba samo pojačava te strahove. Ona ih ističe, imenuje i daje im novu dimenziju.
  • Ona vas dekoncentriše. Kako biste živjeli život punim plućima potrebno je da budete nevjerovatno skoncentrisani i istrajni. To je “misija” koju trebate ispunjavati dan za danom. Negativna osoba će vas uvijek pokušati dekoncentrisati i odvlačiti pažnju od ciljeva koje ste sebi zacrtali. Njen glavni prioritet je da vas obeshrabri i poljulja vaše samopouzdanje, jer je i ona sama takva.

  • Ona pogoršava nivo stresa. I sami ste svjesni da stres uzrokuje mnogobrojne zdravstvene probleme. Negativna osoba samo pogoršava cijelu situaciju i dovodi vas do tačke u kojoj je količina stresa neizdrživa. U takvoj situaciji, što više pokušavate da ublažite stres to ogorčeniji postajete u pogledu ostvarivanja vaših snova.
  • Ona gleda samo sebe. Na kraju, negativne osobe manifestuju samo stvari sa kojima se one same bore. One su, blago rečeno, prestravljene. Boje se života, snova i, iznad svega, boje se da će ostati same. Način na koji pokušavaju da se nose s tim strahom jeste da pokušavaju da vas “drže u šaci”. Vi morate da uradite ono što je dobro za vas i vaš život, a ne za nečiji drugi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info