M:magazin donosi: pametna sveska i interaktivni 3D muzej

0

I sljedeće subote ljubitelji nauke i tehnologije će imati priliku da pogledaju najnovije izdanje popularne emisije m:magazin koja se prikazuje na kanalu Alternativne televizije u 16.15 časova. Ako želite da posjetite interaktivni muzej u 3D tehnologiji ili vas zanima kako izgleda sveska u kojoj se sav zapisani sadržaj automatski digitalizuje, nemojte propustiti 43. izdanje ove emisije.

Da li ste čuli za Rocketbook svesku? Ona je trenutno veliki hit u svijetu i omogućava vam da na jednostavan način sav zapisani sadržaj sačuvate u digitalnom obliku. Svaka stranica sveske sadrži određeni broj ikonica koje vam omogućavaju veoma praktičnu online organizaciju vaših bilješki, a ova pametna sveska je odlično usklađena sa  svim folderima u vašem Dropbox-u, Google Docs-u i može se povezati sa vašom elektronskom poštom.

Manila je sve popularnije turističko odredište zahvaljujući veoma neobičnom interaktivnom muzeju u sklopu kojeg možete da postanete dio slavnih slika. Od faraonskih grobnica pa do remek djela Van Goga, ovaj muzej omogućava vam da postanete mnogo više od pukog posmatrača i odigrate ključnu ulogu u nekima od najpoznatijih svjetskih slika. Ovaj muzej smješten je u redizajniranoj autobuskoj stanici, a njegove trodimenzionalne slike pravi su magnet za turiste.

U ovom izdanju emisije predstavićemo vam i dva najnovija modela smartfona brenda Samsung, Samsung S6 i Samsung S6 Edge koji su nedavno predstavljeni u Barseloni uoči najvećeg sajma mobilne tehnologije na svijetu „Mobile World Conference 2015“. Najnoviji pametni telefoni ovog brenda imaju izuzetno moćne procesore, ekrane visoke rezolucije kao i upadljiv inovativni dizajn napravljen uz pomoć vrhunskih materijala koji su Samsung iskustvo učinili uistinu jedinstvenim.

Kao i svaki put, kroz minute zabave i znanja vode vas voditeljke Brankica Stojanović i Jelena Babić, a svoje prijedloge tema i sugestije za emisiju možete na poslati na e-mail adresu [email protected]. Pozivamo vas i da pažljivo pratite svaki od priloga budući da se u jednom od njih krije odgovor na nagradno pitanje koje postavljamo svake nedjelje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info