6 navika neumorno pozitivnih žena

0

Sigurno poznajete žene koje imaju pozitivan pogled na život čak i onda kada i situacije nisu najbolje. Međutim, činjenica je da one nemaju nikakav čarobni štapić koji im održava dobro raspoloženje.

U čemu je “trik”? Naime, one jednostavno upražnjavaju navike i ponašanja koja poboljšavaju njihov pozitivan pogled na svijet. Sljedeće mogu i vama koristiti.

One imaju rituale koji ih smiruju


Život vam može donijeti niz stresnih situacija ili događaja, a pozitivne žene znaju kako da se nose s njima na zdrav način. Zapravo, određena ponašanja mogu podstaknuti pozitivne emocije. Istraživanja pokazuju da su vježbanje i meditacija povezani sa boljim raspoloženjem. Upravo zbog toga ih pozitivne, optimistične žene redovno upražnjavaju.

One koriste svoju pozitivnost tokom izazovnih vremena


Istraživači sugerišu da gajenje optimističkog načina razmišljanja može pomoći da se lakše uhvatite ukoštac sa životnim izazovima što za rezultat može imati veće životno blagostanje. Naime, pozitivne emocije trenutno povećavaju pažnju i poboljšavaju razmišljanje što, zauzvrat, pomaže da lakše riješite problem koji je pred vama.

One prihvataju i negativnosti


Niko nije imun na teške životne trenutke, čak ni optimisti. Ključ je da budete pozitivni, ali prizemljeni u realnosti. Sigurno postoji mnogo izazova sa kojima se svakodnevno susrećete. Pozitivne žene im odmah pristupaju, sa parolom “I ovo će proći”. Ideja u ovome je da su se one i ranije susretale sa izazovnim situacijama, ali su ih prebrodile.

One nisu stroge prema sebi


Mnogi od nas su previše kritični prema sebi, ali pozitivne žene su naučile da se prihvataju onakvima kakve su. Istraživanja pokazuju da samo-prihvatanje može biti od vitalnog značaja za srećniji život.

One eliminišu toksične veze


Ono ko ste djelimični je odraz onoga čime se okružujete – upravo zbog toga je dobar “sistem podrške” od ključnog značaja za optimističan pogled na svijet. Istraživanja pokazuju da su emocije poput stresa i sreće “zarazne” – što ste više oko njih, veća je vjerovatnoća da se tako počnete i ponašati. Naoružane ovim znanjem, pozitivne žene grade snažan društveni krug koji im pomaže da ojačaju njihovu pozitivnu prirodu.

One slave male pobjede


Pozitivne žene se jednako odnose prema velikim uspjesima i malim pobjedama. Istraživanja pokazuju da zahvalnost može dovesti do povećanja optimizma, a to je navika koju pozitivne žene svakodnevno praktikuju. Zahvalnost na malim trenucima pruža više mogućnosti za osjećajem pozitivnosti i optimizma, jer se fokusirate na više aspekata u toku dana.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info