5 zlatnih pravila oblačenja

0

Naravno, svi želimo da izgledamo što bolje i modne kombinacije jedan su od načina da se prikažemo u najboljem svjetlu. Međutim, prilikom oblačenja, bilo bi dobro i da poštujete određena pravila kako biste izgledali što bolje i što privlačnije. Evo i koja.

 

Zlatno pravilo broj 1

Odgovarajuća veličina brushaltera može ispraviti mnoštvo modnih gafova. Ništa vas ne košta da ga isprobate prije nego ga kupite, što će vam odmah pomoći da izgledate bolje.

 

Zlatno pravilo broj 2

Postignite dobar izgled iznutra. Zbog nove tehnologije i materijala, komadi odjeće koji oblikuju tijelo (potkošulje, body i slično) efikasniji su i udobniji nego ikad prije.

 

Zlatno pravilo broj 3

Hodajte uspravno! Na taj način ćete najlakše uspjeti da prikrijete “šlauf”, ali i druge male nedostatke koji imaju ogroman uticaj na cjelokupni izgled.

 

Zlatno pravilo broj 4

Ako ste u nedoumici, birajte odjeću koja je napravljena od gušćih odnosno debljih tkanina i tamnijih boja.

 

Zlatno pravilo broj 5

Prihvatite činjenicu da postoje određeni stilovi koji vam, jednostavno, ne stoje dobro – majice na bretele, komadi garderobe bez rukava, pantalone sa niskim strukom. Štogod da je u pitanju. Prihvatite tu činjenicu i nosite ono što vam najbolje odgovara.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info