Uređenje doma: 4 najpopularnija proljetna trenda

0

Sa novom sezonom dolaze nam i novi stilovi i trendovi uređenja životnog prostora. Donosimo četiri odlična načina kako da uredite dnevni boravak ovog proljeća.

Kolor bloking


Jarke nijanse mogu ubrizgati prijeko potrebnu živost u inače neutralnoj prostoriji i to nije uopšte rizičan potez. Počnite sa suptilnijom bojom zidova te dodajte detalje iz iste palete boja. Najbolje je da izbjegavate veće detalje (koje je teže zamijeniti) i držite se manjih – jastučići, lampa i slično.

Tamno neutralna


Tamnije nijanse mogu određenim prostorijama pružiti osjećaj raskoši, ali morate biti oprezni prilikom njihovog odabira. Tople nijanse sive i braon pružiće pravi ugođaj. Zavjese bi trebale da prate “vibraciju” prostorije pa je poželjno da i one budu sive ili braon ili pola-pola.

Klasični, svjetliji tepih razbija tamnije nijanse, a detalji različitih tekstura (kao što su drveni poslužavnik ili metalna tacna) samo dopunjuju cjelokupni izgled prostorije.

Pomiješane teksture


Prošli su dani garnitura i zavjesa koje se podudaraju – novi trendovi nalažu njihovo miješanje. Dakle, nećete pogriješiti ako u istoj prostoriji imate namještaj različitih tekstura (kao što su, primjera radi, koža i tekstil) – samo ćete je učiniti zanimljivom.

Suptilni slojevi


Nježne, krem nijanse klasični su izbor, ali uz pogrešan stajling one mogu unijeti sivilo u prostoriju. Da biste prostoriju učinili spokojnijom, počnite od prozora. Niko nije rekao da na prozorima morate imati zavjese, ali je bitno da uradite “nešto” s njima.

Dodajte unutrašnje venecijanere od bambusa ili nekog drugog materijala. Da biste dodali boju u prostoriju, a da “uništite” neutralni štih, najbolje je da birate teget ili druge, tamnije nijanse plave boje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info