8 profesionalnih trikova koji će izbrisati godine sa vašeg lica

0

Da li ste se nekada zapitale kako je moguće da sve te poznate dame izgledaju kao da je vrijeme za njih stalo? Odgovor je jednostavan. One iza sebe imaju tim profesionalnih šminkera koji se svakodnevno brinu za njihov izgled. Donosimo osam najboljih trikova zahvaljujući kojima ćete i vi izgledati zdravije i mnogo mlađe.

Eksperimentišete sa bojama


Ako uvijek birate neutralne i smeđe tonove, lako se može dogoditi da vaše lice izgleda starije. Nanesite na lice svjetlije tonove kako bi ono izgledalo mlađe i zdravije.

Nanesite hidratantnu kremu prije tečnog pudera


Ako na lice nanesete tečni puder, a da prije toga niste nanijeli hidratantnu kremu, vaša koža će upiti puder usljed čega će bore biti mnogo naglašenije.

Tečni puder sa zlatnim podonovima


Za dame koje su prešle pedesete, savršen puder je onaj sa zlatnim podtonovima. On će neutralisati crvenilo, ublažiti prirodno bljedilo lica te će vaša koža izgledati mlađe i zdravije.

Korektor


Nikada ne pokušavajte da prikrijete nedostatke na licu koristeći tečni puder, jer ćete na taj način naglasiti bore te će lice izgledati neprirodno. Umjesto toga uvijek koristite korektor, a ako je potrebno, nakon njega nanesite i tečni puder.

Zaboravite na puder ako ste prešli pedesete


Ako ste prešli pedesete, ne bi trebalo da koristite puder u prahu, jer on “ulazi“ u pore te čini da vaše lice izgleda umorno i starije. Jedini izuzetak kada ga možete koristiti jeste ako imate masnu kožu.

Izaberite sjenku koja najbolje odgovara boji vaših očiju


Odaberite sjenku koja je suprotna od prirodne boje vaših očiju kako biste ih što više naglasili. Ako imate plave oči, idealne nijanse za vas su smeđa, boja bakra, bronza i terakota. Plava, ljubičasta i zelena su nijanse koje odlično idu uz smeđe oči.

Crni ajlajner


Na unutrašnji dio gornjeg kapka nanesite vodootporni crni ajlajner, jer će na taj način vaše oči izgledati svježije i budnije.

Prirodni izgled usana


Na sredinu donje usne natapkajte malo vazelina ili sjaja za usne. Na ovaj način ćete vizuelno povećati usne, a samim tim i izgledati mlađe. Izbjegavajte tamne nijanse, jer će one učiniti da vaše usne izgledaju manje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info