Proljeće 2015: Modni trendovi koje možete nositi

0

Donosimo mali vodič najvećih trendova sa proljetnih modnih pisti, a koje možete nositi. Odaberite jednu ili više ideja i spremni ste za sezonu koja je pred nama.

 

Žuta boja

Od nijanse ćilibara preko kanarinca do nevena – postoji nijana žute boje koja svakome odgovara. Trik je u pronalaženju donje nijanse vašeg tena i nijanse žute boje koja ga nadopunjuje.

 

Gingham

Šta je gingham? Ništa drugo do vrsta kariranog uzorka koji trenutno vlada svjetskim modnim pistama. Odličan za sve prilike!

 

Široke pantalone

Do pola lista ili do članaka – bitno je da su široke i udobne. Možete ih kombinovati sa blejzerima, bluzama, štiklama – šta god vam najviše odgovara.

 

Plavo-bijela kombinacija

Crno-bijela kombinacija je klasika i s njom nikada ne možete pogriješiti. Ipak, ove sezone ta klasika je zamijenjena svježom alternativom, odnosno plavo-bijelom kombinacijom boja.

 

Bijela boja, od glave do pete

Ove sezone ne važi pravilo kada trebate nositi bijelu boju, već kako. Novi trikovi stajlinga obuhvataju miješanje tekstura, slojevito nošenje više komada i kombinovanje različitih nijansi.

 

Majice na jedno rame

Ramena su preko noći postala jedan od najprivlačnijih dijelova tijela. Pokažite ih pomoću bluza ili haljina koje “idu” na jedno rame. Idealno za večernje izlaske.

 

Prostrani teksas

Teksas je uvijek popularan, a ove sezone najpopularnie su šire, “vrećaste” farmerice. U zavisnosti od modela, možete ih nositi u skoro svim prilikama.

 

Majice sa kragnom

Najčešće su rezervisane za muškarce, ali ovog proljeća su odličan izbor i za dame. Klasične ili trndovske polo majice odličan su izbor za sve prilike.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info