10 stvari koje će svaki dnevni boravak učiniti ljepšim

0

To je vaš najveći “javni” prostor. U njemu zabavljate goste i družite se sa članovima porodice. Naravno, možete računati na dvosjed ili trosjed, klub stolić i još nekoliko dodatnih opcija za sjedenje. Međutim, dnevni boravak treba biti personalizovan kroz dekorativne detalje. Evo malo inspiracije.

 

Prostor za knjige

Vašu zbirku prvih izdanja slobodno maknite u stranu te odredite površinu na koju ćete postaviti nekoliko naslova koji upotpunjuju vaš stil.

 

Tretman za prozore

Obogatite okvire vaših prozora setom zavjesa kako biste vizuelno povećali visinu same prostorije pružajući joj jednostavan, ali elegantan stajling.

 

Stajling klub stolića

Na stoliću bi se trebale nalaziti osnovne stvari koje će vam uvijek biti pri ruci. Držite se stvari kao što su časopisi, knjige, vaza, tacna… Ne, daljinski upravljač se ne smatra osnovnom stvari.

 

Nešto za zidove

Galerija okvira. Jedna slika koja privlači pažnju. Veliko ogledalo. Zidove ukrasite dekorativnim detaljima koji su potpuno u vašem stilu.

 

Dašak boje

Ublažite neutralnu paletu boja pomoću nijansi koje privlače pažnju, ali i koje su prijatne oku. Na taj način ćete “otvoriti” prostoriju.

 

Zidovi u boji

Kanta boje najlakši je način da personalizujete dnevni boravak. Što se tiče boje, to je do vas i vašeg ukusa.

 

Stolić sa strane

Na njemu možete držati sve one stvari koje su vam potrebne da uživate u vrijeme odmora. Da, na njemu trebate držati i daljinski.

 

Lični dodir


Posvetite malo prostora na polici za asortiman detalja koji odražavaju vašu ličnost. Tu možete postaviti i neke od najomiljenijih fotografija koje ste prethodno uramili.

 

Rasvjeta

Ukoliko nemate dovoljno dnevnog svjetla, odlučite se za bočnu rasvjetu. Nekoliko stonih lampi napraviće veliku promjenu.

 

Raspored za sjedenje


Mala prostorija. Velika prostorija. To ne možemo dovoljno naglasiti. Važno je da razmišljate o obliku prostorije i njenoj funkciji. Organizuje onako kako ćete koristiti taj dio prostorije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info