5 grešaka pri stilizovanju kose zbog kojih izgledate i do deset godina starije

0

Nažalost, s godinama se vaše tijelo mijenja, a jedan od najočiglednijih znakova starenja je sijeda kosa. Ali, postoji još nekoliko stvari koje svakodnevno radite, a koje čine da vaša kosa i tijelo izgledaju čak i do deset godina starije.

Nepravilno ste ošišani


Ako kosa nije ošišana stepenasto, vjerovatno nećete uspjeti da održite onaj mladalački look. Stepenasto ošišana kosa će vašem licu podariti punoću te dodatno naglasiti njegovu ljepotu. Ravna kosa naglašava grube crte lica, a bore čini vidljivijim.

Pravilno ošišana kosa će vašem licu dati nježniji izgled. Šiške prebacite u stranu ako želite da naglasite jagodice te licu date zdraviji i ljepši izgled.

Pretjerujete sa proizvodima za stilizovanje kose


Ako istovremeno koristite više ovih proizvoda, mogli biste izazvati kontraefekat. Gel, krema i lak za kosu će, u trenutku kada ih nanesete, vašoj kosi podariti ljepši i puniji oblik. Ali, nažalost, samo par sati nakon stilizovanja, zbog težine proizvoda, vaša frizura će “pasti“ te će biti ljepljiva i bez sjaja.

Ako ste ošišani na način da je akcenat stavljen na gornji dio kose, neće vam biti potrebno mnogo da napravite savršenu frizuru. Nanesite malo kreme te rukama stilizujte kosu. Nakon što se osuši, na vrhove nanesite silikonske kapi kako biste joj vratili prirodni sjaj.

Vaša kosa je presvijetla


S vremenom lice gubi svoj pigment te koža postaje blijeda. Zbog toga vam presvijetle nijanse ni u kom slučaju ne odgovaraju. Umjesto da kosu iz mjeseca u mjesec tretirate jakim kiselinama kako bi je posvijetlili, radije izaberite neku tamniju nijansu plave poput one sa zlatnim ili bakarnim tonovima.

Ako se odlučite za pramenove, nijanse poput putera ili meda bićr savršeno rješenje, jer će bež ili platinaste učiniti da vaše lice izgleda blijedo i umorno.

Ispucali vrhovi


S godinama i vaša kosa gubi pigment, ali i sposobnost da zadrži prirodnu vlažnost. Da bi što duže izgledala zdravo i njegovano, ne perite je više od dva puta sedmično. Takođe, s vremena na vrijeme, nanosite hranjive maske za kosu koje će joj povratiti izgubljeni sjaj i vlažnost.

Za kraj, ne zaboravite da redovno posjećujete frizera koji će se pobrinuti da vaša kosa uvijek bude zdrava i sjajna.

Vaša kosa je pretamna


Crna ili tamno smeđa kosa će naglasiti sve nedostatke na vašem licu poput sitnih bora, fleka i podočnjaka. Ako imate svjetliji ten, tamna kosa će tjeme učiniti vidljivijim, a kosu tanjom.

Izvucite par svijetlijih pramenova koji će podariti nježnost vašem licu, a sama boja kose će izgledati mnogo prirodnije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info