Šta gosti zaista primijete u vašem domu

0

Ukoliko vas ideja o spremanju doma sprečava da organizujete druženje kojem ste domaćin, možemo vam pomoći. Uvjereni smo da niko od gostiju neće gledati baš u ćoškove vašeg doma, ali određene stvari odmah “padaju” u oči.

Sljedećih par stvari trebate uraditi prije nego gosti stignu. I, ne brinite – nije ništa zahtjevno ili naporno.

Kućni bar

Nakon što pozdravite vaše goste, prva stvar koju ćete željeti da uradite jeste da ih ponudite pićem. Ne morate imati inventar pića kao neki kafić, ali potrudite se da imate osnovno: kisela voda, sok, rakija, vino, pivo i neko žestoko piće.

 

Svježe cvijeće

Cvijeće je, zapravo, jedini ukras koji je potreban vašem domu, bez obzira na povod. Da biste potrošili što manje, a dobili odličan efekat, nabavite cvijeće u saksiji. Orhideje su svakako dobra ideja. One mogu izgledati krhko, ali uz pravilnu njegu mogu trajati i par mjeseci.

 

Nedostatak nereda

Čak iako nemate vremena za dubinko čišćenje i dalje možete izbjeći nered. Primjera radi, nabavite manju zdjelu ili tacnu u kojoj ćete držati sitnije predmete, poput ključeva, daljinskih upravljača ili pošte. Vaši gosti, a i vi sami, osjećaće se ugodnije ukoliko je prostorija organizovanija.

 

Uredno kupatilo

Prije nego gosti dođu, pobrinite se da u kupatilu imate čiste peškire za ruke i dovoljno toalet papira. Dodatni poeni idu za zanimljive prostirke i mirišljave svijeće.

 

Organizovan hodnik

To ne samo da je prva prostorija koju će vaši gosti vidjeti već je to i prostorija u kojoj ćete ostaviti njihove kapute, jakne i torbe. U zavisnosti koliko prostora imate, dodajte vješalice za odjeću, držače za kišobrane i tabure ili stolicu kako bi gosti mogli da sjednu prilikom obuvanja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info