Upoznajte tim koji stoji iza uzbudljivih pilotskih akrobacija!

0

Emisija kanala Travel Channel “Aero-miting” vodi vas na nebesku avanturu

Svake srijede u 21 čas imate priliku da zavirite u živote hrabrih pilota kaskadera u emisiji “Aero-miting” kanala Travel Channel. Oni godinama treniraju kako bi bili spremni za takmičenje u specijalizovanim air show-ovima i osvojili srce publike koja pri pogledu na njihove akrobatske manevre ostaje bez daha. Kako bi došli do faze takmičenja, piloti kaskaderi moraju proći kroz mukotrpne pripreme, a veliku zaslugu za njihov uspijeh imaju i članovi njihovog tima.

Vlasnici air show timova najčešće su i sami nekadašnji vojni ili komercijalni piloti koji su odlučili da se na neki način nastave baviti ovim poslom. Tako je bivši pilot kompanije “United Airlines” Randy Howel vlasnik “Patriot Jets” tima čije avanture pratimo svake srijede. Pored vlasnika, svaki tim ima i svog lidera i njegovu zamjenu, kao i nekoliko pilota aviona koji lete uz pratnju vodećeg aviona.

U zavisnosti od veličine tima, on može da sadrži tri ili više pratećih pilota i jedno ili dvoje pilota kaskadera. Veći timovi imaju i dvadesetak volontera na zemlji koji se bave svim potrebnim mehaničkim popravkama i pripremama letjelice prije početka air show-a. Takmičenja se odvijaju u nekoliko različitih kategorija: početnici, diplomci, sportisti, srednja klasa, napredna klasa i neograničena klasa koja predstavlja najvišu kategoriju takmičenja.

Ako volite da letite i želite da i sami osjetite dašak avanture, imate priliku da se do kraja marta prijavite na Facebook nagradni konkurs kompanije m:tel i kanala Travel Channel pod nazivom “Da imam krila ja bih..?”. Pošaljite kreativan odgovor na ovo pitanje u obliku kolaža sastavljenog od najmanje četiri fotografije, a učesnik ili učesnica sa najvećim brojem komentara sa različitih profila, ispod fotogafije, osvojiće uistinu posebnu nagradu: putovanje u Dubai za dvije osobe. Formular za prijavu možete pronaći na službenoj Facebook stranici kompanije m:tel.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info