Igrica Kvizolog od sada i kao aplikacija na smartfonu

0

Nakon televizijske verzije kviza Čika Kvizolog koja je oborila sve rekorde gledanosti i osvojila srca mnogih osnovaca, pojavila se i Facebook verzija ovog kviza koja je u veoma kratkom roku stekla veliku popularnost. Nakon televizijske i desktop verzije, igricu Kvizolog od sada možete igrati i putem aplikacije za smartfone koju je kreirala kompanija m:tel u saradnji sa brendom Huawei.

Koncept ove igrice je jednostavan i zabavan, tako da će vam se svidjeti već na prvo igranje. Igrica je namijenjena prvenstveno učenicima petih i šestih razreda osnovnih škola budući da su pitanja prilagođena aktuelnom školskom gradivu koje se izučava u ovim razredima. Kvizolog se sastoji od pet etapa: Veliki odmor, Spojnice, Mozgalica, Mućni glavom i Znam ja!. Igrica funkcioniše po principu dvoboja, tako da tokom igranja imate priliku da pošaljete nekom drugom igrača poziv za takmičenje ili vas neko drugi može izazvati na dvoboj.

Prva po redu je igrica Veliki odmor u okviru koje školarci imaju priliku da pogađaju različite asocijacije. Oni treba da riješe četiri kolone asocijacija, a na kraju svake od njih nalazi se jedno od rješenja koje upućuje na konačan odgovor.

Pored ove igrice tu je i igrica Spojnice tokom koje treba da pronađete parove fotografija koji su na neki način povezani, a onaj igrač koji najbrže pogodi sve parove odnosi pobjedu u ovom dvoboju. U sljedećoj igrici Mozgalica imate 20 sekundi da zapamtite što više detalja sa prikazane slike, te da u što kraćem vremenskom periodu tačno odgovorite na pet postavljenih pitanja.

Tu su i kvizovi znanja Mućni glavom i Znam ja! U okviru kojih školarci imati priliku da odgovore na niz pitanja iz školskog gradiva i na taj način obnove svoje znanje iz matematike, istorije, geografije i mnogih drugih školskih predmeta.

Čika Kvizolog je tokom mjeseca marta posjetio nekoliko osnovnih škola širom BiH gdje je okupljenim učenicima predstavio igricu, osnovnoškolci su odigrali i nekoliko uzbudljivih turnira, a najuspješniji su osvojili vrijedne Čika Kvizolog nagrade

Igricu Kvizolog možete preuzeti već sada putem Google Play Store-a na ovom linku

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info