8 znakova da je definitivno vrijeme za raskid

0

Veza ponekad završi zbog čestih svađa. Nekad jedan od partnera vara. Ponekad je jedan partner spreman za sklapanje braka i djecu, a drugi ne. A ponekad, veza jednostavno izgubi svoju putanju.

Zadnji scenario može biti teško interpretirati: kako znati da li je vrijeme da okončate vezu ili samo prolazite kroz “težak” period. Psiholozi ističu da sljedeći znakovi zapravo upućuju na to da je vrijeme da svako krene svojim putem.

Svađate se oko svega


Svađe se dešavaju i to je činjenica. A neki parovi se jednostavno više svađaju od drugih. Međutim, ukoliko počnete da se svađate i oko najsitnijih, beznačajnih, stvari to može biti znak da nešto zaista nije u redu.

Sve duže izbivate iz kuće


Cijela suština zaljubljenosti, ljubavi i veze je da želite više. Ukoliko nemate želju da nakon napornog radnog dana požurite kući, zapitajte se zašto je to tako.

Smeta vam sve što vaš partner radi


Navike koje vam prije nisu smetale, sada su prava noćna mora. Ili možda skoro sve što kaže ide vam, u poslednje vrijeme, na živce. Ukoliko se to sve češće dešava, to može biti znak da se udaljavate jedno od drugog.

Smišljate izgovore da izbjegnete intimni odnos


Tokom medenog mjeseca sigurno ste htjeli da “to” stalno radite. Sasvim je normalno da se stvari malo ohlade kada ste mjesecima ili godinama u vezi, ali ako aktivno izbjegavate intimne odnose, to je nešto drugo.

Ne možete dočekati da izađete sa prijateljicama


Ukoliko sve češće izlazite sa prijateljicama, poznanicima ili članovima porodice (iako to ranije nije bio slučaj) i ako sa njima stalno dijelite nijanse svog života, to je znak da nešto ne valja. Naravno, trebate biti srećni i uzbuđeni što vrijeme provodite sa bliskim osobama, ali razlog te sreće ne bi trebao biti to što želite da se “odmorite” od partnera.

Zainteresovani ste za druge ljude


Malo uzbuđenja kada gledate film u kojem glumi zgodni glumac jedna je stvar, međutim ako prilikom izlazaka ozbiljno flertujete sa drugim muškarcima, to znači da niste u potpunosti srećni sa partnerom s kojim ste trenutno.

Ne želite da se žrtvujete za njega


Većina nas baš i ne uživa u odlasku na večeru sa njegovim roditeljima ili poslovnim saradnicima, ali ipak to radimo. Jer to je ljubav. Ukoliko primijetite da ste ekstra nezainteresovani za ovakve aktivnosti i da vam, zapravo, ništa više ne znače, smatrajte to znakom manjeg ulaganja u vezu.

Ne možete zamisliti zajedničku budućnost


Vaši životi zaista moraju da se uklapaju. Ukoliko zamislite svoj život pet, deset, dvadeset godina od sada i u njemu ne vidite vašeg sadašnjeg partnera, možda bi bilo dobro da se zapitate da li je to zbog toga što on tamo ne pripada.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info