6 trikova koji kosi trenutačno vraćaju sjaj

0

U potrazi ste za brzim i jednostavnim načinom koji će vašoj kosi dati fenomenalan sjaj i zdrav izgled? I ne, nije vam potrebno mnogo novca, a ni vremena kako biste to postigli. Čak štaviše, nije potrebno ni da napustite svoj dom. Donosimo šest fenomenalnih načina kako da vratite prirodni sjaj i zdravlje vašoj kosi.

 

  • Tretman uljima. Ne brinite, tretman uljima neće učiniti da vaša kosa izgleda masno i neuredno. Naprotiv, zahvaljujući njemu, oštećena kosa će veoma brzo postati mekana, sjajna i izgledaće njegovano. Jedini nedostatak je taj što je potrebno nekoliko pranja kako biste isprali višak ulja.
  • Isperite kosu hladnom vodom. Nakon zadnjeg šamponiranja, kosu isperite hladnom vodom. Možda zvuči zastrašujuće, posebno ako je napolju hladno, ali za ljepotu vrijedi malo zube stisnuti. Rezultati će biti vidljivi odmah nakon jednog pranja.
  • Koristite sjaj u spreju. Ako nemate vremena da radite tretman uljima ili da operete kosu, pokušajte sa sjajem u spreju. Ne samo da će “smiriti“ vašu kosu i učiniti je ljepšom, već će joj podariti i svjetlucavi odsjaj. Ako imate ispucale vrhove, ovaj sjaj će ih sakriti za samo nekoliko minuta.

 

  • Regenerator za kosu koji se ne ispira. Ovaj proizvod je odličan za sve tipove kose osim za pretjerano masnu, jer će je učiniti još masnijom. Idealan je za suhu i “neposlušnu“ kosu, jer je hrani i vraća joj prirodni sjaj.
  • Soda bikarbona. Dvije kašičice sode bikarbone (oko tridesetak grama) pomiješajte sa jednim decilitrom vode te nanesite na kosu. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta. Isperite hladnom vodom. Bićete oduševljeni mekoćom i sjajem vaše kose.
  • Sirće. Ako je kosa naelektrisana i beživotna i nakon pranja hladnom vodom, pokušajte sa alkoholnim sirćetom. Operite kosu na uobičajen način te isperite sa pola litre vode u koju ste dodali decilitar alkoholnog sirćeta. Ova kombinacija će očistiti kožu glave, vratiti joj neutralnu pH vrijednost te učiniti da kosa izgleda sjajnije. Ako nemate alkoholno sirće, možete ga zamijeniti jabukovim.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info