Najbolji parfemi za Proljeće 2015.

0

Najbolji parfemi za proljetnu sezonu idu ruku pod ruku sa buđenjem prirode – oni sadrže cvjetne note koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Donosimo vam osam veličanstvenih.

 

Givenchy, Mes Envies Irresistibles

Limitirano izdanje čuvenog parfema Very irresistibleMes Envies Irresistibles je cvjetni miris u čijem je samom srcu ruža koja sve opija svojim nježnim nektarom. Idealan za sve prilike.

 

Aerin, Rose de Grasse

Neprolazna ljepota i esencija bugarske i turske ruže spojena u bočici parfema. Zaista, ovaj parfem odiše luksuzom i elegancijom. Pogodan samo za dame koje znaju šta žele u životu.

 

Jimmy Choo, Blossom

Slavni dizajner cipela okušao se i u “dizajniranju” parfema – moramo priznati, veoma uspješno. Blossom je parfem koji je zapravo kompozicija cvijeća i voća, gdje dominiraju limun i malina. Njegovu cvjetnu notu karakterišu ruže praćene sandalovinom i mošusom.

 

Issey Miyake, City Blossom

Issey Miyake, City Blossom

Veoma ženstven parfem koga karakterišu mirisne note crvenog bibera, frezije, magnolije i citrusa. Veoma je svjež te se preporučuje za sve prilike.

 

Armani Prive, Pivoine Suzhou

Pivoine Suzhou

Novi parfem iz Giorgio Armani “kuhinje” inspirisan je predivnim vrtovima Azije. Ovaj parfem je oličenje harmonije između elegancije, svježine i dugotrajne senzualnosti koje su naglašene nježnim cvjetnim notama božura i ruže.

 

Dolce & Gabbana, Dolce Floral Drops

Dolce & Gabbana, Floral Drops

“Slatke cvjetne kapi” je parfem koji pokušava dočarati miris svježe ubranog cvijeća posutog prvom jutarnjim rosom. Pravi užitak za sve romantičare!

 

Avon, Cherish

Avon, Cherish

Kombinacija nježnog jasmina, sandalovine i mošusa brižljivo je upakovana u novom Avonovom parfemu Cherish. Definitivno parfem za sve generacije!

 

Burberry, Brit Rhythm Floral

Brit Rhythm Floral

Brit Rhythm Floral mješavina je senzualne cvjetne kompozicije i citrusa. Svježe note sicilijanskog limuna i narandže probudiće sva čula, a egipatski jasmin, ljiljan i lotosov cvijet samo ga dodatno dopunjuju i čine neodoljivim.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info