Kako do savršenih obrva u samo četiri poteza

0

Savršeno počupane obrve će naglasiti vaše oči i učiniti lice ljepšim i zavodljivijim. Donosimo četiri brza i jednostavna savjeta kako da obrve dovedete do savršenstva.

Odredite početak obrve

Uzmite pincetu, otvoreni dio okrenite prema dole i prislonite je uz nos. Tačka gdje se gornji dio pincete oslanja na čelo predstavlja početak obrve. Zatim, uzmite olovku za oči te povucite vertikalnu liniju kako biste označili početak obrve. Kada označite obje obrve, provjerite da li su isto udaljene od gornjeg dijela nosa. Počupajte sve dlačice koje se nalaze izvan iscrtanih linija. Dlačice uvijek uhvatite što bliže korijenu te polako izvucite ka vani.

 

Označite gdje se obrva završava

Naslonite pincetu na obraz tako da je otvoreni dio oslonjen na donji dio nosa, a gornji dio pincete na spoljašnji ugao oka. Tačka gdje pinceta dodiruje obrvu predstavlja mjesto gdje se ona završava. Označite je  olovkom za oči te isčupajte sve dlačice koje prelaze iscrtanu liniju.

 

Odredite debljinu obrve

Počevši odmah ispod najdebljeg dijela obrve, olovkom za oči povucite liniju ispod nje. U suštini, linija bi trebala slijediti prirodni oblik obrve koji može da bude oštar, blago zakrivljen pa čak i ravan. Isčupajte sve dlačice koje se nalaze ispod linije. Debljina obrve bi trebalo da bude između šest i dvanaest milimetara.

 

Oblikujte luk

Pogledajte se u ogledalo. Luk obrve bi se trebao nalaziti odmah iznad zjenice i to na kosti na kojoj obrva leži. Označite najviši dio luka te pincetom počupajte sve dlačice koje se nalaze ispod njega. Nakon toga sredite i “rep“ obrve koji mora da bude tanji u odnosu na ostatak obrve.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info