10 stvari koje će se desiti kada počnete pratiti svoje snove

0

Napravili ste taj korak. Pratite svoje strasti i to vam je relativno nova stvarnost. Ili, možda vam je ova ideja zaokupila misli, ali vaši nervi i negodovanje u stomaku vas sprečavaju da napravite ovaj veliki korak i skočite u neizvjesnost. Budimo realni i  iskreni: sledeće stvari možete očekivati kada odlučite da rizikujete i pratite svoje snove.

 

  • Bićete veoma uplašeni i to ne samo jednom. Strah vas povremeno može paralisati, ali želja i strast da radite ono što volite ima mnogo veći uticaj na vas nego što će strah ikada imati.
  • Postojaće prilike kada ćete osjećati neizvjesnost. I to može biti zaista neprijatno. Ipak, to je sasvim u redu.
  • Naći ćete izlaz iz zone udobnosti. To je dobra stvar, jer ćete morati da radite na svom rastu i nadogradnji.
  • Sumnja je neminovna. Na kraju ćete se shvatiti da ili se trebate smijati sumnjama koje imate u sebe ili ćete provesti previše vremena pokušavajući izvući mnogobrojna značenja. A sve što treba uraditi jeste da pratite svoje snove.
  • Naljutićete neke ljude. Naravno, ne namjerno. Ponekad, ljudi koji vas okružuju plaše se promjena, a može ih zastrašiti i sreća pa ukoliko pokušaju da uđu u konflikt s vama, zapamtite sledeće: to ne možete kontrolisati i ne morate se uključivati u to. Jedina stvar koju možete kontrolisati je kako ćete vi reagovati. Budite mudri.

  • Shvatićete od čega ste “napravljeni”. Biće prilika kada ćete željeti da odustanete, kada ćete pomno preispitivati sve odluke koje ste donijeli tog dana. Na kraju ćete odlučiti da nastavite dalje i shvatićete da je to dio procesa. Ovo će se ispostaviti kao nevjerovatno korisno.
  • Neće vam predstavljati problem da druge pitate za pomoć. Jer ćete to morati da uradite u nekom trenutku ovog putovanja.
  • Doći će dan kada nećete željeti da rizikujete i kada ćete se zadovoljiti nečim što nudi sigurnost. Razmišljaćete o tome, zaista hoćete, ali ćete vrlo brzo shvatiti da je življenje u vašoj genijalnosti mnogo veće zadovoljstvo nego lažni osjećaj sigurnosti. Nema povratka, jer ste prevalili toliki put i jednostavno morate da nastavite dalje.
  • Osjećaćete se ranjivo. To je sasvim normalno. Ipak, u takvim trenucima, dobro je obratiti se prijatelju, partneru, roditelju ili nekoj sasvim drugoj osobi koja vas razumije.
  • Doći će dan kada ćete se osjećati srećno kao dijete koje dobije dugo željenu igračku. U tom trenutku ćete se zapitati zašto ste čekali toliko. Shvatićete da živite život punim plućima. Usponi i padovi će biti neizbježni dijelovi ovog putovanja, ali će vam biti i više nego drago što niste pokleknuli i odustali.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info