8 znakova da je vaša veza čvrsta i da će trajati

0

Vas dvoje ste zanimljivi jedno drugom, saosjećajni ste, imate odličan smisao za humor i ineligentni ste. Zaista dobre stvari! Međutim, neki znakovi fenomenalne veze su mnogo manje očigledni.

Mazite se dok spavate


Spavate jedno tik do drugog? Ako je tako, to je dobar znak: partneri koji spavaju manje od tri centimetra jedno od drugog imaju veću vjerovatnoću da će imati dugu i srećnu vezu u odnosu na parove koji spavaju na suprotnim stranama kreveta, tvrde nedavna istraživanja.

Zahvalni ste i to kažete


Reći “Hvala” može biti jednako važno kao kada kažete “Volim te”. Istraživanja pokazuju da izražavanje zahvalnosti jedno prema drugome može biti veoma korisno za vašu vezu.

Pričate istim jezikom


I to ne znači da oboje recitujete stihove omiljene pjesme. Kada oboje koristite iste funkcionalne riječi – kao što su zamjenice i prijedlozi – imate veće šanse da se slažete i da ostanete skupa, bar sudeći prema nedavnim istraživanjima.

Poljupci


Istraživanja pokazuju da je mnogo poljubaca jednako srećnoj vezi u kojoj su svi zadovoljni. Dakle, ljubite se!

Izlasci


Ukoliko često izlazite sa drugim parovima, to je zaista dobro: istraživanja pokazuju da druženje sa drugim parovima pomaže u izgradnji jačih i stabilnijih veza.

Skupa gledate romantične filmove


Često gledate romantične filmove i nakon toga “raspravljate” o tome šta se izdešavalo? To je dobro, jer vam to može samo dodatno ojačati vezu, bar sudeći prema istraživačima.

Osjećate to u svojim “venama”


Nedavna istraživanja pokazala su da je intuicija mladenaca bolji pokazatelj kako će njihova veza izgledati u budućnosti u odnosu na same emocije. Dakle, uvijek slušajte svoj unutrašnji glas (uvijek, ne samo kada su pitanju veze).

Često vodite ljubav


Redovni odnosi doprinose dužoj i srećnijoj vezi. Lekcija? Ispostavlja se da u svom domaćinstvu definitivno trebate što češće voditi ljubav (a ne rat).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info