6 razloga zbog kojih vas vaš dom čini mrzovoljnima

0

Osjećate se malo mrzovoljno i odsutno u poslednje vrijeme? Način na koji ste uredili vaš dom može biti krivac.

Saksija s biljkom nije na vidiku


Zeleni listovi unose život (bukvalno) u vaš dom – kućno bilje može pročistiti vazduh u zatvorenim prostorijama koji može biti i do pet puta zagađeniji od vazduha napolju. Plus, istraživanja pokazuju da kućne biljke mogu smanjiti i nivo stresa.

Vaš jedini izvor svjetlosti dolazi sa plafona


Ukoliko se samo oslanjate na rasvjetu sa plafona, možda i ne shvatate da još uvijek živite u mraku. Takav način rasvjete ne osvjetljava vertikalne površine u vašem domu u dovoljnim količinama. Lampe vam mogu pomoći da vidite bolje i da unesete neophodnu toplinu u vaš dom.

Centralna tačka vaše spavaće sobe je televizor


Ležanje ispred ekrana prije spavanja može omesti vašu sposobnost da utonete u san. Pored toga, istraživanja pokazuju da parovi koji u spavaćoj sobi imaju televizor imaju i duplo manje seksa u odnosu na parove koji nemaju televizor u spavaćoj sobi.

Vaš hodnik ili ulaz je dizajniran kao zona u kojoj se sve ostavlja


Improvizovani plakar na samom ulazu u vaš dom može biti zgodna stvar, ali feng shui principi imaju prilično visoke standarde kada je ulaz u pitanju. Trebalo bi da možete vrata skroz otvoriti, a da ona ne udare u nešto (i, idealno, da ne naletite na gomile stvari čim uđete u vaš dom).

Trpezarija vam je okrečena u plavo


Određene nijanse plave boje mogu biti prilično hladne. Određena istraživanja pokazuju da plava boja suzbija apetit. U redu, to može biti dobra stvar ukoliko pokušavate da eliminišete par suvišnih kilograma, ali ne i kada pozovete goste na večeru.

Prenisko okačene zavjese


Zavjese bi trebalo da padaju od vrha plafona, a ne od vrha prozora. Na taj način vaša prostorija neće izgledati skučeno, a zavjesa neće blokirati prirodnu svjetlost.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info