Savjeti stručnjaka: Kako izbjeći tri najčešća problema prilikom nanošenja maskare

0

Nema potrebe da vam malo razmazane maskare uništi dan. Za svaki problem postoji rješenje. Bar tako kažu profesionalni šminkeri. Donosimo tri najčešća problema na koje možete naići prilikom nanošenja maskare te načine na koje ih možete riješiti.

Razmazana maskara


Ako imate prirodno duge trepavice, sigurno ćete imati problema prilikom nanošenja. I ne, ne postoji adekvatan način da to spriječite. Ali, postoji brz i jednostavan način da uklonite razmazanu maskaru sa kapaka i ispod očiju. Sve što treba da uradite je da sačekate da se maskara osuši.

Nakon toga uzmite štapić za uši i lagano očistite kapak. Ako to uradite dovoljno nježno, nećete obrisati sjenku sa kapaka. Što se tiče mrlja ispod očiju, možete ih, takođe, očistiti pomoću štapića za uši ili pamučne krpe. Nakon što ste nanijeli šminku, ispod očiju nanesite vodootporni korektor ili puder u prahu kako biste spriječili dalje razmazivanje.

Takođe, ako se desi da oko očiju ostaju crne mrvice od maskare i za ovaj problem postoji rješenje. Nakon nanošenja maskare, na trepavice nanesite malo crne sjenke u prahu. Ona će upiti višak vlažnosti sa maskare i spriječiće stvaranje crnih tačkica.

Grudvice od maskare


Svima se desi da nakon nekog vremena, umjesto dugih, predivnih trepavica dobije slijepljene, sa grudvicama na vrhovima. Koliko god se činilo brže, nikada ih nemojte skidati prstima, jer ćete tako sigurno otkinuti i pokoju trepavicu.

Umjesto toga, očistite štapić iz maskare (ili uzmite drugi koji vam služi sa obrve) te njim “češljajte“ trepavice dok ne uklonite sve grudvice. Nikada ne nanosite više od dva sloja maskare, kako biste spriječili stvaranje grudvica.

 Slijepljene trepavice (“paukove nogice”)


Da li se možete sjetiti kada ste posljednji put kupili maskaru? Možda je u tome i problem. Koristite staru i suhu maskaru koju morate nanijeti u više slojeva da bi imala efekta. Ne zaboravite: dva sloja maskare je i više nego dovoljno.

Sve više od toga će slijepiti trepavice. Ako još u potpunosti niste potrošili omiljenu maskaru, a ona samo što se nije osušila, ovdje pogledajte kako da produžite njen vijek trajanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info