m:tel i Allview poklanjanju Banjalučanima IT konferenciju “Digital Spark”

0

“Digital Spark – Allview IT&M Challenge” naziv je konferencije iz oblasti informacionih tehnologija, koja će biti održana u subotu 28. februara u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, a pod generalnim pokroviteljstvom kompanije m:tel.

“Digital Spark” je IT okupljanje koje m:tel poklanja studentima, freelancerima i programerima, kao i marketing menadžerima, ali i svima ostalima koji imaju želju da prošire i unaprijede postojeća znanja, i saznaju nešto novo iz navedene oblasti.

Nakon uspješno održanih konferencija u Sarajevu i Mostaru, na kojima je učestvovalo skoro 200 mladih zainteresovanih za razvoj IT i poslovnih vještina, ovo je treći “Digital Spark”.

Digital Spark PR image Banja Luka-01Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim rješenjima, trendovima, te perspektivama razvoja IT sektora, ali i ulogom i tajnama marketinga u razvoju i komercijalizaciji IT proizvoda, dok će jedan od akcenata predavanja biti i na operativnom sistemu Android, kao trenutno najpopularnijoj platformi za mobilne uređaje širom planete.

Program treće “Digital Spark” konferencije će biti podijeljen na nekoliko najaktuelnijih tema, kojima će se pozabaviti predavači, stručnjaci iz ovih oblasti.

Vladimir Ćorda iz Inovacionog centra Banjaluka baviće se temom IT biznisa, kao prilikom za mlade, te će predstaviti modele podrške i razvoja ovog sektora.

O slavnom operativnom sistemu Android, glavnoj temi konferencije, govoriće Đorđe Hrnjez, Senior Software Developer iz kompanije Asseco. On će otkriti učesnicima sve o istoriji Androida, te predstaviti njegovu posljednju verziju – Lollipop.  Hrnjez će učesnike takođe upoznati i sa razvojem aplikacija za pametne uređaje, ukazati na pravce razvoja ove industrije, predstaviti interesantne primjere iz prakse i pretpostavke daljeg razvoja, te ih na taj način zainteresovati da svoje buduće stvaralačko i stručno opredjeljenje usmjere na razvoj aplikacija, zbog izuzetne potražnje za stručnim kadrom iz ove oblasti.

Maja Starčević, marketing menadžer Auctusa, pričaće o primjeni marketing koncepta u razvoju i komercijalizaciji tehnoloških inovacija, dok će predstavnici kompanije m:tel otkriti kako sve to izgleda na primjeru odnosa uspješnih kompanija, kao što su m:tel i Allview.

Na kraju ovog druženja biće upriličena i zanimljiva provjera usvojenog znanja, a najboljima će organizatori uručiti vrijedne nagrade.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se prijaviti isključivo putem zvaničnog portala allviewconference.com, rok za prijave je 25. februar, a učešće na konferencije je besplatno.

Pored m:tel-a i kompanije Allview, kao generalnih pokrovitelja, Digital Spark konferencija će biti održana i uz saradnju sa Omladinskim centrom Auctus iz Banjaluke i uz partnersku podršku Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info