Suknja: Ovo je idealan kroj za vaš oblik tijela

0

Danas niste raspoložene za haljinu ili pantalone? Nije problem – obucite suknju. Suknje se lako kombinuju i možete ih nositi uz skoro sve komade odjeće.

Naravno, morate uzeti u obzir i svoju tjelesnu građu, jer ne odgovaraju svi modeli baš svakom obliku tijela. Donosimo vam kratki vodič o vrstama suknji i kojem obliku tijela one najbolje odgovaraju.

Puna suknja


Ova suknja je savršena za sve oblike tijela. Lepršava, romantična i sofisticirana, idealna je i za dnevne i večernje kombinacije. Uspješno će sakriti sve nedostatke kod dama sa izraženim oblinama. Za one sa atletskim oblikom tijela, napraviće figuru pješčanog sata. Sve o čemu treba da vodite računa jeste dužina i vrsta tkanine.

Savršena dužina ove suknje je do koljena ili tik iznad njega. Tkanina, takođe, ne bi trebalo da predstavlja problem. Za dnevne varijante odaberite pamučne modele. Za romantičnu večeru ili sastanak sa prijateljima izaberite prozračne materijale, poput svile, sa svjetlucavim detaljima.

Suknja olovka kroja


Budite veoma pažljive pri odabiru ove suknje ako imate izražene obline. Ona je idealna za dame sa figurom pješčanog sata, jer će “izravnati“ obline, a naglasiti struk. Pronađite veličinu koja vam odgovara kako biste izgledale, ali i osjećale se privlačno. Ne zaboravite da izaberete glatko donje rublje kako se ne bi ocrtavalo ispod suknje.

Mini suknja


Bez obzira na to kako izgledate, za mini suknju je potrebno da budete samouvjerene i potpuno zadovoljne svojim tijelom. Ako ste po prirodi mršaviji, za vas su idealne lepršave mini suknje, ali i one napravljene od bilo kojeg drugog materijala. Za dame sa izraženim oblinama idealne su mini suknje ravnog kroja, napravljene od grubljeg materijala.

Suknja A kroja


Suknja A kroja jednostavnog je oblika i ona je savršen izbor za poslovnu garderobu. Najbolje odgovara damama sa kruškastim oblikom tijela ili onima sa figurom pješčanog sata. Ona će naglasiti najuži dio vašeg tijela tako da će donji dio tijela pasti u drugi plan.

Trumpet (truba) suknja


Ova suknja se ponovo vratila u modu. Savršena je za dame koje imaju figuru pješčanog sata, kruškasti oblik tijela ili one koje su izuzetno mršave. Ako imate “jače“ butine, izbjegavajte ovu suknju, jer će ih ona dodatno naglasiti.

Suknja na preklop


Ova suknja nije baš za svaki oblik tijela, jer iskreno, previše pokazuje. Idealna je za dame sa oblinama. Za one sa atletskom figurom se ne preporučuje, jer ne prati liniju tijela. Odlično se kombinuje sa džemperima, košuljama i uskim majicama.

Suknja na volane


Za dame koje su vedrog duha i glavne na zabavama, ova suknja je savršen izbor. Vodite računa o dužini, jer ne želite da izgledate previše provokativno. Možete da je nosite na struku ili bokovima u kombinaciji sa uskom majicom ili džemperom. Ona najviše odgovara damama sa kruškastim oblikom tijela, ali i onima sa dječakom figurom, jer dodaje obline.

Duga suknja ravnog kroja


Savršena je za dnevnu varijantu kada nemate previše vremena za spremanje. Ova suknja izgleda totalno moderno u kombinaciji sa majicom ili končanim džemperom te ravnim cipelama ili patikama. Odgovara svim damama bez obzira na oblik tijela.

Maksi suknja


Za odvažne dame, koje vole neobične kombinacije, maksi suknja je pravi izbor. Rastezljivi i lepršavi materijal u kombinaciji sa ljetnjim čizmama i teksas jaknom pun je pogodak. Ova suknja odgovara svakom tipu tijela. Jedino o čemu morate voditi računa jeste dužina, jer sigurno ne želite da zapinjete za nju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info