Astrologija: 7 načina da godinu Ovce okrenete potpuno u svoju korist

0

Prema kineskoj astrologiji, danas je počela godina Ovce (ili Koze). Godina Konja je iza nas (2014.), a godina Ovce obećava da će vladati kosmičkim vibracijama na indirektan i misaon način.

Kineska astrologija vam je nepoznanica? Suština: pored klasičnog horoskopskog znaka (na koji smo svi naviknuti) vi imate i kineski horoskopski znak. Baziran na potpuno drugačiji način (koji uključuje lunarne kalkulacije), kineski astrološki kalendar mijenja se svake godine u januaru/februaru sa mladim mjesecom u vodoliji. Prema kineskoj astrologiji, godina rođenja može mnogo toga reći o ličnosti, interesovanjima i životnom putu. Donosimo sedam načina da godinu Ovce okrenete potpuno u svoju korist.

 

  • Pazite na pasivnu agresivnost. Godinu Ovce može obilježavati i prilično “agresivno” ponašanje odnosno ponašanje koje je preduslov za konfliktne situacije. Preduzmite dodatne korake kada govorite ono što mislite te pristupajte drugima sa ljubaznošću.
  • Njegujte kreativni talenat. Godina Ovce može biti veoma umjetnički bogato vrijeme. Fotografisanje, pisanje, crtanje ili bilo koji drugi talenat koji imate – sada je vrijeme da ga ispoljite i možda čak i unovčite!
  • Emotivno liječenje. Još uvijek imate osjećaj kao da nosite ogroman teret na svojim plećima? Godina Ovce podstične emotivne i duhovne pomake i prodore. Sada je idealno vrijeme da malo zastanete, ispitate svoje emocije i počnete da se adekvatno nosite s njima.
  • Nemojte se bojati da rizikujete. Sujevjerje u Kini, koje se tamo dosta ozbiljno shvata, ovu godinu smatra “nesrećnom”. Legenda kaže da je godina Ovce praćena nesrećom u poslu, braku i ljubavi. Uh! Možda je preciznije tumačenje da su osobe rođene u godini Ovce prilično osjetljive te ne poimaju materijalnu zabrinutost isto kao drugi. Kada slijede svoj instinkt, one mogu biti prilično uspješne. Primjera radi, Bill Gates i Steve Jobs su rođeni u godini Ovce te im je obojici dobro išlo što se tiče finansija, zar ne?

  • Riješite se zavisnosti jednom zauvijek. Eskapizam (bježanje od stvarnosti) karakteristika je koja se povezuje sa godinom Ovce, a na drugoj strani spektra, ovaj znak može biti sklon zavisnostima. Ukoliko se “smirujete” putem nezdravih poroka ili zavisnosti (alkohol, cigarete, kocka i slično), godina Ovce je dobro vrijeme kada trebate potražiti pomoć.
  • Pronađite svoje “stado”. Kao što je Majka Tereza rekla: “Najstrašnije siromaštvo je usamljenost i osjećaj da nas niko ne voli”. Svi želimo da pripadamo negdje, nekome, nečemu. Sada je vrijeme da se povežete sa prijateljima, poznanicima i članovima porodice na dubljem nivou, da im kažete koliko vam je do njih stalo i koliko su vam bitni u životu. Već ste to uradili? Uradite još jednom!
  • Nemojte raditi bilo šta. Ozbiljno. Šta to znači? To znači da trebate odvojiti više vremena za sebe i odmaranje! Joga, meditacija, masaža, šetnja u prirodi – radite ih što češće ove godine i veoma brzo ćete se osjećati kao novi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info