Najbolja maska protiv ispucalih vrhova

0

Vaša kosa je konstantno izložena negativnim uticajima iz svakodnevnog života (prevelika toplota, hladnoća, proizvodi za farbanje i stilizovanje frizure). Takođe, vremenom se prirodna ulja iz kose “istroše” što dovodi do pucanja dlake.

Nažalost, već oštećenu kosu je veoma teško povratiti u prvobitno stanje (zapravo nemoguće i jedina stvar koja pomaže je skraćivanje kose). Ako ne želite da se šišate, kosu morate zaštiti od oštećenja. Jedan od najučinkovitijih načina je upravo prirodna maska od banana.

Sastojci

  • banana
  • jaje
  • med
  • supena kašika ulja od kokosa

Priprema

Zgnječite bananu te je pomiješajte sa jednim jajetom. Dodajte kašiku kokosovog ulja i tri kašike meda. Izmutite u blenderu ili mikserom. Kada je smjesa gotova, nanesite je na korijen i duž cijele kose. Ostavite da djeluje tridesetak minuta. Isperite masku mlakom vodom, a onda kosu operite na uobičajen način. Redovnom upotrebom maske od banana vaša kosa će vratiti prvobitni sjaj i izgled.

Maska od banana je savršeni prirodni regenerator za kosu. Bogata je vitaminima, prirodnim uljima i ugljenim hidratima zahvaljujući kojima je idealna za njegu i obnavljanje ispucale kose.

Inače, banana poboljšava prirodnu elastičnost te sprečava pucanje kose. Takođe, ona ubrzava rast kose i vraća joj prirodni sjaj. Masku možete nanositi svaki drugi do treći dan.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info