5 navika emocionalno uravnoteženih žena

0

Prilično veliki broj žena ne zna kako da se najadekvatnije i najbolje nosi sa svojim emocijama. One se uglavnom osjećaju previše osjetljivima te strahuju od doživljavanja jačih emocija.

Pronalaženje emocionalne ravnoteže ne mora da bude težak posao – potrebno je identifikovati mjesta na kojima su potrebne male unutrašnje promjene koje pomažu da se lakše nosite sa emocijama. Sljedećih pet navika donijeće vam emocionalnu uravnoteženost.

Umjesto reakcije, one odgovaraju


Reakcija može biti žestoka, poput “rafalne paljbe” emocija koje najčešće vodi vaš ego. Često je potreban samo djelić sekunde prije nego vam intuicija “ponudi” neku drugu perspektivu. Kada se osjećate loše nakon nošenja sa situacijom ili osobom to je znak da ste reagovali umjesto da ste odgovorili. Odgovaranje će vas ostaviti sa osjećajem da ste se prema stvarima ponijeli sa integritetom i poštovanjem.

One poštuju stvarnost svojih emocija


Mnogo je lakše nositi se sa emocijama kada gladate na njih upravo kako i treba: kao na emocije. Ukoliko se “sapletete” o prošle i buduće događaje, emocije i situacije mogu preuzeti nova (neistinita) značenja i vezivati se za priče. Primjera radi, zamislite da niste prošli na konkursu za posao. Naravno da ste razočarani.

Ukoliko se ne suočite sa takvim emocijama u sadašnjem trenutku, vaš um zadire u vašu prošlost, u vrijeme kada ste se svaki put osjećali razočarano. Vi sada osjećate da ste “promašaj” i počećete da doživljavate osjećaj bezvrijednosti prilikom svakog sledećeg konkursa za posao. Kada se sa emocijama nosite u sadašnjem trenutku, onda kada ih osjetite, vi sebi dajete zeleno svjetlo da počnete ispočetka svaki put i da sagledate svaku situaciju iz realnog ugla.

One osjećaju istinske simpatije prema svojoj autentičnosti


Napravite veliki spisak stvari koje vas čine srećnima te svakog dana uradite bar jednu od njih. Velika ili mala, nije važno! Obavljanje nečega što će vam pomoći da se osjećate odlično čin je ljubavi prema sebi. Ovaj mali napor smanjuje nivo stresa i pomaže vam da se osjećate sposobnijima i samouvjerenijima.

One insistiraju na kretanju


Kada ste tužni, anksiozni ili pod stresom, jedan od najboljih načina da “izađete” iz svoje glave i da se ponovo povežete sa samima sobom jeste kretanje. Pustite neku muziku (koju god da volite) i lagano se krećite u ritmu. Krećite se na bilo koji način i neka to bude vaš svakodnevni ritual koji će njegovati vaše emotivno blagostanje.

One ne tretiraju zahvalnost kao bonus; one je zahtijevaju


Praktikovanje zahvalnosti velika je podrška vašem emotivnom blagostanju, jer ono pomijera vaš fokus na dobre stvari u vašem životu te vas trenira da gledate pozitivne strane u svakoj situaciji. Postajete zahvalni na svemu što imate i što ste postigli.

Da biste njegovali zahvalnost, probajte da svakodnevno razmišljate o tri stvari na kojima ste istinski zahvalni te to podijelite sa partnerom, članom porodice ili prijateljem (možete i voditi dnevnik u koji ćete svakodnevno zapisivati po tri stvari). Veoma brzo ćete postati pozitivniji i neće vam biti teško da se nosite sa svojim emocijama u bilo kojoj situaciji.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info