7 noćnih tretmana za ljepotu koje trebate probati već večeras

0

Noćni tretmani za ljepotu su idealni, jer oni djeluju dok vi spavate. Ako ih nikada niste probali, sada je krajnje vrijeme za to. Donosimo sedam najjednostavnijih, ali i najboljih tretmana koje možete da isprobate još večeras.

Vazelin


Ovaj proizvod je idealan za njegu cijelog tijela. Namažite stopala prije spavanja pa navucite pamučne čarape. Preko noći vazelin će omekšati grubu kožu na stopalima. Takođe, namažite usne, lice, oči i kapke te ćete se probuditi sa nježnom i hidratiziranom kožom.

Mineralni puder u prahu


Nanošenjem tankog sloja mineralnog pudera u prahu na lice prije spavanja, smanjićete mogućnost pojave iritacije kože. Takođe, smanjićete upalu, crvenilo i omekšati kožu. Iako se savjetuje da svu šminku uklonite prije spavanja, mineralni puder u prahu veoma je lagan i neće začepiti pore niti će naškoditi koži.

Krema sa vitaminom A


Nanošenjem ove kreme prije spavanja, omekšaćete sitne bore i spriječiti pojavljivanje novih. Za one dublje ćete ipak trebati neki jači proizvod.

Soda bikarbona


Ovaj prah je idealan za izbjeljivanje zuba prije spavanja. Napravite pastu od malo sode bikarbone i vode te nanesite na četkicu. Operite zube na uobičajeni način i za samo par sedmica primijetićete da su vaši zubi mnogo jači i bjelji.

Ovlaživač vazduha


Uključite ovlaživač vazduha prije spavanja kako bi vazduh u spavaćoj sobi uvijek bio dovoljno vlažan. Na ovaj način ćete spriječiti da se kosa i koža isuše u toku noći. Hidratizirana koža i kosa izgledaju predivno, tako da je neophodno da im obezbijedite potrebnu vlažnost.

Ricinusovo ulje


Potrebno je samo nekoliko sekundi da ga nanesete na obrve i trepavice, a rezultat je nevjerovatan. Ricinusovo ulje će ubrzati rast obrva, a zahvaljujući njemu trepavice će izgledati mnogo gušće. Prilikom nanošenja nemojte pretjerivati, jer bi vam ono moglo ući u oči dok spavate.

Maska za kosu


Ako imate običaj da se tuširate ujutro, prije spavanja nanesite masku za kosu. Na ovaj način vaša kosa će dobiti volumen, biće mnogo sjajnija te neće biti suha niti oštećena. Masku za kosu možete nabaviti u svim bolje opremljenim prodavnicama i apotekama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info