Šišanje: 5 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego odete pod makaze

0

Iako se nekima čini da je šišanje rutinski posao koji se redovno mora obavljati, za žene je on sve samo ne jednostavan. Fizički izgled prilično je važan svakoj ženi, tako da je normalno da želite da imate što bolju frizuru.

Nažalost, treba ”preživjeti” veliki broj neuspješnih frizura i još neuspješnijih frizera kako biste na kraju našli idealnog “majstora”. Donosimo pet stvari koje morate uzeti u obzir prije nego opet sjednete u frizersku stolicu i napravite drastične promjene na svojoj kosi.

Tekstura kose


Nemoguće je da svaka frizura izgleda savršeno na baš svakoj kosi. Da li će kovrdžava kosa jednako dobro izgledati ako je ošišate kratko? Da li će ravna kosa izgubiti sav svoj volumen ako je previše skratite? Ovo su samo neke od stvari o kojima morate razmisliti te se o njima posavjetovati sa vašim frizerom prije skraćivanja kose.

Stilizovanje frizure


Pojedine frizure mogu zahtijevati mnogo truda. Kao po nekom nepisanom pravilu, uvijek ćete izgledati savršeno kada izađete iz frizerskog salona. Međutim, da li ste dovoljno vješti da i sami napravite jednako dobru frizuru? Razmislite koliko truda je potrebno uložiti da biste je napravili. Ako će vam oduzeti previše vremena, da li ste uopšte spremni na to?

Boja kose


Ako već imate pramenove, a ne planirate se ponovo farbati, imajte u vidu da ćete ih šišanjem vjerovatno “uništiti” te će frizura izgledati neuredno i bezlično. Sledeći put kada se odlučite za šišanje, istovremeno pronađite i boju koja će savršeno odgovarati uz novu frizuru.

Šta očekujete?


Najlakši način da frizeru objasnite kakvu frizuru želite je da mu pokažete sliku. Iako će ona biti od velike pomoći, ne očekujte da će vasa frizura biti u potpunosti ista kao na slici. Neka vam slika bude inspiracija, a krajnji rezultat može biti i izmijenjena verzija frizure sa slike. U suštini, bitno je jedino da vi budete zadovoljni.

Da li ste stvarno spremni?


Šišanje kose je velika obaveza, jer kada je jednom ošišate, povratka nema. Naravno, kosa će opet narasti, ali dok se to ne desi, morate biti spremni da prihvatite promjenu. Ako razmišljate da ošišate veću količinu kose, dobro razmislite da li je to ono što stvarno želite. Ako jeste, samo naprijed!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info