Četiri brza i jednostavna načina da osvježite svoj izgled

0

Promjena načina na koji se uljepšavate ne mora biti drastična niti preskupa. Dovoljno je samo da iskoristite neke od sljedećih savjeta kako biste zablistali. I da, ne postoji ništa brže niti jednostavnije od njih.

Isprobajte drugu nijansu ajlajnera


Dosadio vam je crni ajlajner? Pokušajte sa novom nijansom poput tamno plave, smeđe ili boje crnog vina. Raspoloženi ste za nešto još “uzbudljivije“? Pokušajte sa nijansom koja će naglasiti boju vaših očiju. Smeđi ajlajer je idealan za dame sa plavim očima. Ljubičaste nijanse će savršeno istaknuti zelene oči. Ako imate smeđe oči, pun pogodak će biti plavi ajlajner.

Promijenite razdjeljak


Ovo je jedan od najjednostavnijih načina da sa samo par pokreta češlja u potpunosti promijenite cijelokupni izgled lica. Napravite razdjeljak po sredini ili duboki razdjeljak sa strane. Za koji god stil da se odlučite, nećete pogriješiti, jer je svaka promjena na bolje i više nego dobrodošla.

Koristite puder za popunjavanje obrva


Ako do sada niste obraćali posebnu pažnju na obrve, krajnje je vrijeme da počnete. Popunjavanje obrva jedan je od najvažnijih uslova za predivan i njegovan izgled lica. Savršeno popunjene obrve dodatno će istaknuti ljepotu vaših očiju. Ako obrve popunjavate olovkom, možda je vrijeme da je zamijenite puderom za obrve, jer će im on pružiti mnogo prirodniji izgled.

Promijenite maskaru


Ako primijetite da vam određena maskara odgovara, vjerovatno ćete je stalno i koristiti. Međutim, možda je vrijeme da pokušate sa nekom drugom, jer promjena maskare može napraviti veliku promjenu na vašem licu. Isprobajte maskaru koja dodaje volumen trepavicama, produžava ih pa čak i neku koja nije crne boje. Nećete se pokajati!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info